WK Darts

Noppert naar huis na nederlaag tegen Searle

28 december 2021 16:29 Aangepast: 28 december 2021 16:34
Danny Noppert Beeld © Getty Images

Helaas is het Danny Noppert niet gelukt om door te dringen tot de laatste zestien van het WK Darts 2022. Noppert verloor, in het Alexandra Palace, met 4-2 van Ryan Searle.

Noppert begon slordig aan de wedstrijd. ‘The Freeze’ had het voordeel afgedwongen dat hij mocht beginnen aan de wedstrijd, maar werd direct getrakteerd op een break. Searle wist vervolgens ook de break te verzilveren waardoor de set een prooi leek te worden voor de Engelsman. Noppert was echter op tijd bij de les en mocht de set, mede dankzij missers van Searle, alsnog binnenhalen.

Het begin van de tweede set was een kopie van de eerste set. Searle kwam op een 2-0 voorsprong en Noppert moest opnieuw in de achtervolging. Het lukte Noppert om de derde leg te winnen en de Nederlander kreeg vervolgens kansen om er een beslissende leg uit te slepen. Deze kansen werden niet benut en zo kon ‘Heavy Metal’ de stand gelijktrekken: 1-1.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

King kinderlijk eenvoudig langs Lennon

De derde set werd vervolgens weer begonnen door Noppert, maar wéér begon Searle ijzersterk aan de set. De 34-jarige Engelsman wist te breaken en kon daarna zijn eigen leg houden. Searle gaf daarna wel een cadeautje weg en zo kon Noppert zichzelf in leven houden in de set. Noppert gooide vervolgens een knappe 101-finish en had nog altijd kans om zijn eigen set te behouden. Helaas lukte dit niet en moest de man uit Joure alsnog zijn set afstaan aan Searle.

Patroon voor niets doorbroken

Noppert wist uiteindelijk in de vierde set het patroon te doorbreken en kwam ditmaal zelf op een 2-0 voorsprong. Searle wist wel één keer zijn eigen leg te houden, maar de vierde set ging naar de Nederlander en opnieuw was de wedstrijd weer in evenwicht.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Michael Smith te sterk voor William O'Connor, ook Raymond Smith wint

Ook set vijf werd goed begonnen door Noppert. De 30-jarige Fries wist zijn eigen leg te behouden en wist daarna een break te forceren. Helaas werd het harde werken niet beloond en keerde Searle de vijfde set volledig om waardoor Searle nog maar één set nodig had.

Het verlies van de vijfde set hakte er flink in bij Noppert. Helemaal toen Searle in set zes de eerste leg pakte via een 84-finish op de bull. Noppert verzuimde daarna om gelijk te maken en dat was de genadeklap. Searle pakte de set met 3-0 en maakte daarmee een einde aan de wedstrijd.

Miniatuurvoorbeeld
Voor meer info:

Toernooicenter William Hill PDC WK Darts 2022

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore