WK Darts

King kinderlijk eenvoudig langs Lennon

28 december 2021 14:53 Aangepast: 28 december 2021 15:00
Mervyn King Beeld © Lawrence Lustig/PDC

Mervyn King heeft zich weten te plaatsen voor de achtste finales van het WK Darts 2022. De Engelsman was vele malen scherper dan zijn tegenstander Steve Lennon en dat was terug te zien in de eindstand: 4-0.

King begon dit keer beter aan de wedstrijd. In de vorige ronde kwam ‘The King’ nog op een 2-0 achterstand tegen Ryan Joyce, maar nu kwam de Engelsman gemakkelijk op een 2-0 voorsprong. Het lukte Lennon namelijk niet om partij te bieden en daarom gingen beide sets met 3-1 de kant op van de 55-jarige King.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Van Duijvenbode wint na bizarre comeback

Double trouble

King mocht vervolgens beginnen aan de derde set, maar Lennon leek op tijd wakker te zijn. De 28-jarige Ier wist direct een break te plaatsen en hoopte daarmee de wedstrijd te kunnen kantelen. Helaas lukte het ‘Scuba Steve’ niet om de wedstrijd daadwerkelijk te doen kantelen, want de nummer 52 van de Order of Merit miste veel te veel dubbels in de tweede en derde leg. King wist daar optimaal van te profiteren en opnieuw ging de set met 3-1 naar de Engelsman.

Lennon moest nu alle zeilen bijzetten om net zo een stunt als Dirk van Duijvenbode te kunnen uithalen. Lennon hield de droom om de wedstrijd nog te winnen in leven door twee legs op rij te winnen aan het begin van de vierde set. Helaas gaf de man uit Ierland die voorsprong uit handen waardoor die droom al snel in duigen viel. King maakt nu goede kans op het bereiken van de kwartfinale. In de volgende ronde neemt hij het op tegen Raymond Smith.

Miniatuurvoorbeeld
Voor meer info:

Toernooicenter William Hill PDC WK Darts 2022

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore