WK Darts

Price wint heerlijk gevecht van Huybrechts

27 december 2021 22:57 Aangepast: 27 december 2021 23:11
Gerwyn Price Beeld © Chris Dean/PDC

Ondanks de walk-over van Van der Voort vanwege een positieve coronatest, werden dart liefhebbers vanavond getrakteerd op een prachtig duel tussen Gerwyn Price en Kim Huybrechts. Het was 'The Iceman' die na een sudden-death leg nipt wist te winnen van de Belg.

Huybrechts kreeg in de openingsleg direct te kans om te breaken, maar een pijl op dubbel 16 werd gemist. Price behield zijn eigen leg en wist ook de daaropvolgende twee legs zonder problemen binnen te halen.

Na de onderbreking kwam Huybrechts beter voor de dag en wist hij een 2-0 voorsprong te pakken. Price wist nog een leg te winnen, maar kon niet voorkomen dat 'The Hurricane' via een heerlijke 147-finish op gelijke hoogte kwam in sets.

Ook in het derde bedrijf kwam de Belg op een 2-0 voorsprong en ditmaal lukte het Price wel om op 2-2 te komen. Echter was het opnieuw Huybrechts die de set won, deze keer via een 120-finish. Price gaf zich ondanks de achterstand niet gewonnen en won de vierde én vijfde set met 3-0.

In de zesde set gingen alle legs met de darts mee, waardoor een zevende set voor de beslissing moest zorgen. In deze beslissende set kwam Price snel op een 2-0 voorsprong en leek een plaats bij de laatste zestien binnen handbereik. Aangezien Huybrechts er ook in slaagde om twee legs op rij te winnen mondde het duel uit in een verlenging. 

Hierin kreeg 'The Hurricane' keer op keer kansen om Price te breaken, maar pijlen op de dubbel waren niet aan hem besteed. In de elfde en alles beslissende leg was het uiteindelijk Price die via tops de overwinning veilig stelde. 

Clayton maakt indruk tegen Clemens

Ook Jonny Clayton zien we terug bij de laatste zestien. De landgenoot van Price was met 4-0 in sets veel te sterk voor Gabriel Clemens en gaat in de volgende ronde spelen tegen Michael Smith.

Clayton startte de wedstrijd met het behouden van zijn eigen leg en kreeg in de tweede leg direct kansen om te breaken. Meerdere pijlen op de dubbel waren niet aan hem besteed, waardoor Clemens op gelijke hoogte kon komen. In de vierde leg kreeg 'The Ferret' opnieuw kansen op de break en ditmaal sloeg hij wel toe.

In het tweede bedrijf wist Clayton al in de eerste leg te breaken en kwam hij, dankzij een gemiddelde van ruim 115, verder niet meer in de problemen. Ondanks de achterstand gaf Clemens zich nog niet gewonnen en hij slaagde erin om Clayton aan het begin van de derde set te breaken via 114-finish. Ook de daaropvolgende drie legs eindigde in een break, waarna Clayton de vijfde leg wist te behouden. In de vierde en laatste set was de nummer acht van de wereld oppermachtig en besloot hij het duel met een mooie 110-finish.

Miniatuurvoorbeeld
Voor meer info:

Toernooicenter William Hill PDC WK Darts 2022

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore