Ga naar de inhoud
WK Darts

Van Duijvenbode wint na bizarre comeback

Dirk van Duijvenbode heeft de bijnaam Aubergenius Beeld © ANP

Dirk van Duijvenbode heeft na een zeer knappe comeback weten te winnen op de PDC World Championship. De Nederlander leek af te stevenen op een pijnlijke nederlaag tegen Ross Smith, maar wist alsnog met 4-3 te winnen.

Dirk van Duijvenbode begon uitstekend aan de wedstrijd door in de eerste leg 100 uit te gooien. Iets was de Nederlander in zijn eerste wedstrijd tegen Boris Koltsov niet was gelukt. Er volgden echter drie mindere legs, zodat hij de openingsset direct af moest staan aan Ross Smith.

Veel slordige beurten

De tweede set ging gelijk op. Beide darters wisten hun legs te houden, zodat een vijfde leg voor de beslissing moest zorgen. 'Titan' begon daarin uitstekend met een 180 terwijl Smith begonnen was met een beurt zonder triples. Van Duijvenbode kreeg vervolgens de triple niet meer gevonden zodat de Engelsman de leg alsnog wist te pakken.

De derde set werd een kopie van de vorige. Een vijfde leg moest voor de beslissing zorgen. Van Duijvenbode begon daarin sterk, maar zag na een paar zwakke beurten alsnog de set naar Smith gaan. In de vierde set leek de Nederlander eenvoudig de set naar zich toe te trekken nadat hij de eerste twee legs pakte. Een serie aan zwakke beurten zorgde er voor dat er weer een vijfde leg nodig was. Smith leek daarin een pijl voor de wedstrijd te krijgen, maar gooide zijn pijl in het verkeerde vlak. 'Titan' profiteerde daar dankbaar van en had zijn eerste set te pakken.

Bizarre comeback kwam tot uiting

In de vijfde set was het juist 'Smudger' die veel zwakke beurten kende en met 3-0 ging die set dan ook afgetekend naar Van Duijvenbode. De openingsleg van de zesde set was een perfect voorbeeld van het spel van beide darters. Beide darters kregen een serie aan dubbels om de leg te pakken en pas nadat zowel Van Duijvenbode als Smith nog maar twee over had werd door de Engelsman de dubbel één gegooid. De Nederlander had het echter nog lang niet opgegeven, want na drie uitstekende legs had hij de stand weer helemaal gelijk getrokken in sets.

'Titan' mocht vervolgens zelf beginnen aan de laatste set en hij leek helemaal los te zijn. In snel tempo pakte hij de eerste leg, maar hij zag Smith weer gelijk komen na een knappe 126 finish. De derde set ging vervolgens weer probleemloos naar Van Duijvenbode, zodat hij nog maar één leg nodig had voor de zege. Nadat de Engelsman twee pijlen op de dubbel miste, sloeg hij genadeloos toe en wist tot grote vreugde van hemzelf de wedstrijd alsnog te winnen.

Toernooicenter
Voor meer info:
Toernooicenter William Hill PDC WK Darts 2022