Ga naar de inhoud
WK Darts

De Sousa met schrik vrij, Soutar in extremis langs Suljovic

Damon Heta Beeld © Getty Images

Damon Heta heeft, in de tweede ronde van het WK Darts, weten te winnen van Luke Woodhouse: 3-1. Verder gaan we Callan Rydz, Alan Soutar en Jose de Sousa nog eens terugzien in het Alexandra Palace. Zij wisten de tweede ronde ook te overleven.

De laatste paar wedstrijden uit de tweede ronde zijn aangebroken en werden afgetrapt door Luke Woodhouse en Damon Heta. Na de eerste set leek het een veelbelovende wedstrijd te worden, maar helaas bleef dit uit en eindigde de wedstrijd in 3-1 voor Heta. In de eerste set ging het gelijkop. Beide mannen wisten de eigen leg te behouden en wisten een keer te breaken. ‘Woody’ mocht beginnen aan de beslissende leg, maar die werd een prooi voor Heta. 

De 33-jarige Woodhouse probeerde de achtervolging in te zetten in de tweede set, maar de Engelsman miste teveel dubbels en stond zo 2-0 in sets achter. Woodhouse kwam in de derde set weliswaar op voorsprong, maar Heta wist die achterstand om te buigen en wist zelfs matchdarts te versieren. ‘The Heat’ wist die kansen echter niet te benutten en zag Woodhouse toch nog een set winnen. Voor de 34-jarige Australiër was dat wel een signaal om aan te zetten. Dat lukte, want met een finish van 124 en 108 ging de vierde set naar Heta.

Kleermaker
Lees ook:
Kleermaker verrast met zege op Whitlock

Dolan uitgeschakeld

Brendan Dolan zal geen fijne kerst beleven. De Noord-Ier ging pijnlijk, met 3-0 in sets, onderuit tegen de 23-jarige Callan Rydz. ‘The Riot’ was ijzersterk op de dubbels en daardoor kwam Dolan eigenlijk niet in het spel voor. Het enige wapenfeit van ‘The History Maker’ was een 10-darter in de eerste set en twee gewonnen legs in de derde set.

Dolan speelde, met een gemiddelde van 100, helemaal niet slecht, maar had de pech dat Rydz nog beter was. Voor de jonge Engelsman betekende het zelfs dat hij zijn hoogste gemiddelde ooit op TV heeft gegooid, namelijk 102,73. Rydz gaat in de derde ronde spelen tegen Nathan Aspinall.

Aspinall
Lees ook:
Aspinall komt heel goed weg tegen Murnan; Huybrechts moeizaam langs Beaton

Soutar overleefd acht matchdarts

Ook Mensur Suljovic zal zich nog eens achter zijn oren krabben. ‘The Gentle’ kreeg maar liefst acht matchdarts om door te gaan naar de derde ronde, maar deze kansen werden stuk voor stuk verprutst, waardoor we Alan Soutar nu terug gaan zien in de derde ronde: 3-2.

Opmerkelijk was ook dat Suljovic 2-0 voor stond in sets, maar die voorsprong uit handen wist te geven na een knappe comeback van Soutar. Er moest dus een beslissende vijfde set aan te pas komen. Die set werd goed begonnen door Suljovic. De 49-jarige Oostenrijker kwam op een 2-0 voorsprong, maar opnieuw werd die voorsprong uit handen gegeven, waardoor een verlenging volgde. 

Het bleef tot aan de 4-4 stuivertje wisselen, maar Soutar nam vanaf dat moment het heft in handen. ‘Soots’ won leg negen en gooide daarna een fenomenale 144-finish om de wedstrijd in het slot te gooien.

Van
Lees ook:
Van Duijvenbode ontsnapt tegen Koltsov

De Sousa met schrik vrij

Jose de Sousa kan opgelucht ademhalen. De Portugees had het in zijn wedstrijd tegen Jason Lowe erg lastig en keek tegen een 2-0 achterstand aan in sets. ‘The Special One’ miste vooral in het begin van de wedstrijd enorm veel dubbels. Lowe kon op zijn beurt het niveau van de eerste twee sets niet vasthouden, waardoor De Sousa drie sets op rij mocht winnen en gaat daarmee door naar de derde ronde.

Toernooicenter
Voor meer info:
Toernooicenter William Hill PDC WK Darts 2022