WK Darts

Searle overklast Borland, Durrant nog altijd niet de oude

22 december 2021 17:11 Aangepast: 22 december 2021 23:34
Ryan Searle Beeld © Lawrence Lustig/PDC

Ryan Searle is doorgestoten tot de derde ronde van het WK Darts 2022. De Engelsman wist met 3-0 in sets af te rekenen met William Borland. Ook William O’Connor, Luke Humphries en Joe Cullen gaan we in de derde ronde terugzien in het Alexandra Palace.

De eerste wedstrijd van de middag ging tussen Ryan Searle en William Borland. Voor ‘Heavy Metal’ was het zijn eerste optreden dit WK. Borland kwam in de eerste ronde al in actie en won die wedstrijd op fenomenale wijze door in de beslissende leg een 9-darter te gooien. De wedstrijd tegen Searle was voor ‘Big Willie’ wel even andere koek. De jonge Schot verloor de eerste set, die hij zelf mocht beginnen, namelijk kansloos met 3-0. 

De 25-jarige Borland was daarna wakker geschud en kon in de tweede set al meer weerstand geven. Searle mocht echter aan de set beginnen en omdat alle legs met de darts mee gingen was ook de tweede set een prooi voor de Engelsman. Borland moest daarna de derde set winnen om nog kans te maken op de volgende ronde, maar in de beslissende leg was het de ervaring die de 34-jarige Searle hielp aan de overwinning.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Hempel stunt en verslaat Van den Bergh

Durrant wint één leg

Glen Durrant zal zijn optreden op het WK snel willen vergeten. ‘Duzza’, die al een behoorlijke tijd niet meer in vorm is, verloor op pijnlijke wijze van William O’Connor: 3-0. De Engelsman wist zelfs maar één leg te winnen in de eerste set. O’Connor speelde op zijn beurt niet geweldig, maar liet met vlagen wel mooie dingen zien. ‘The Magpie’ gooide in de eerste leg van de wedstrijd de allereerste 170-finish van het toernooi en gooide later in de wedstrijd nog een finish van 102. De volgende wedstrijd zal een uitdaging worden voor de Ier, want dan staat hij tegenover Michael Smith op het podium.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Smith laat Meulenkamp kansloos op WK Darts

Humphries oppermachtig

Luke Humphries had geen kind aan Rowby-John Rodriguez. In het duel tussen de twintigers werd het geen moment echt spannend en dat was terug te zien in de einstand: 3-0. ‘Cool Hand Luke’ verloor slechts twee legs en wist aan het begin van de wedstrijd meteen de set af te pakken van de Oostenrijker. Ook in de tweede en derde set kwam ‘Little John’ er vervolgens niet aan te pas, al gooide hij in de tweede set nog wel een finish van 113. Humphries zal het in de derde ronde op gaan nemen tegen Dave Chisnall.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Van der Voort zonder setverlies naar derde ronde

Venijn in de staart

De laatste wedstrijd van de middag ging tussen Joe Cullen en Jim Williams. Na drie makkelijke overwinningen op rij was dit een zeer enerverende wedstrijd. Cullen mocht beginnen aan de wedstrijd, maar het was ‘The Quiff’ die op brutale wijze de set wist af te pakken met 3-0. Gelukkig wist Cullen de rug te rechten en pakte, eveneens met 3-0, de set vervolgens weer af van Williams.

Cullen leek toen warm gedraaid te zijn, maar ‘The Rockstar’ maakte hier en daar toch wat foutjes waardoor Williams weer op voorsprong kon komen. Dit keer via een strakke 119-finish. Maar opnieuw wist de man uit Wales die voorsprong niet te behouden. Cullen ging vrijuit gooien en won de vierde set gemakkelijk met 3-0.

Ook in de beslissende set wist Cullen vervolgens te overtuigen. De 32-jarige Engelsman mocht beginnen aan de set en eiste meteen zijn eigen leg op. Williams kwam nog wel op gelijk hoogte, maar was niet opgewassen tegen het geweld dat Cullen daar vervolgens tegenover stelde.

Miniatuurvoorbeeld
Voor meer info:

Toernooicenter William Hill PDC WK Darts 2022

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore