WK Darts

Hempel stunt en verslaat Van den Bergh

21 december 2021 22:56 Aangepast: 21 december 2021 23:35

De eerste grote stunt tijdens dit WK Darts is een feit: Florian Hempel verslaat de als vijfde geplaatste Dimitri van den Bergh. De nummer 87 van de wereld stapte met een 3-1 overwinning van het podium.

In de eerste set gingen de eerste vier legs met de darts mee, waarna Hempel in de vijfde leg een break wist te forceren. Na het verliezen van de openingsset stelde Van den Bergh in het tweede bedrijf orde op zaken, door deze met een gemiddelde van ruim 115 met 3-0 te winnen.

Ook de tweede set leek de Belg op 2-0 te komen, maar hij miste een pijl op de bullseye. Hempel ontsnapte via een 104-finish en won de daaropvolgende twee legs, waardoor hij op een 2-1 in sets kwam. 

In het vierde bedrijf was het opnieuw Van den Bergh die de beste papieren leek te hebben, maar Hempel die via een ruime finish op voorsprong kwam. Door een nieuwe break kwam hij op één leg van de overwinning en deze pakte hij zonder problemen.

Smith te sterk voor Petersen

Een zwak spelende Devon Petersen is er niet in geslaagd om de derde te bereiken op het WK. De Zuid-Afrikaan moest zijn meerdere erkennen in Raymond Smith uit Australië.

Smith begon goed aan de wedstrijd en wist de openingsset met 3-0 te winnen. Ook aan het tweede bedrijf begon hij sterk door Petersen via een 121-finish te breaken. Via een 11-darter kwam de Zuid-Afrikaan eindelijk op het bord, maar hij kon niet voorkomen dat 'Guru' de tweede set met 3-1 won.

In de derde set was het opnieuw Smith die op voorsprong kwam, waarna Petersen via onder andere een 114-finish twee legs op rij wist te winnen. Het lukte 'The African Warrior' niet om door te drukken, waardoor Smith de wedstrijd via dubbel acht wist te winnen.

Miniatuurvoorbeeld
Voor meer info:

Toernooicenter WK Darts 2021

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore