WK Darts

Kuivenhoven kan niet stunten tegen Wade

21 december 2021 00:10 Aangepast: 21 december 2021 10:31
Maik Kuivenhoven & James Wade Beeld © Chris Dean/PDC

Maik Kuivenhoven gaan we helaas niet meer terugzien in het Alexandra Palace. In de tweede ronde van het WK Darts verloor de Nederlander van de Engelsman James Wade: 3-1.

Voor de wedstrijd was al duidelijk dat Kuivenhoven uit een ander vaatje moest tappen als tijdens de eerste wedstrijd. Wade is een tegenstander van formaat en dat werd in de eerste set gelijk duidelijk. De eerste drie legs gingen met de darts mee, maar in de vierde leg liet ‘The Machine’ zijn spierballen zien door een finish te gooien van 105 voor de setwinst.

De 33-jarige Kuivenhoven vergat vervolgens, ondanks voldoende kansen, om aan het begin van de tweede set zijn eigen leg te behouden. Toen Wade de break wist te verzilveren wist Kuivenhoven dat het een lastige opgave werd om zijn eigen set binnen te slepen. De man uit Naaldwijk pakte nog wel de derde leg, maar opnieuw ging de setwinst naar Wade.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Van Barneveld laat Ilagan kansloos achter

Wade, die drie keer de halve finale van het WK heeft weten te bereiken, leek vervolgens uit het zicht verdwenen voor Kuivenhoven. Niet was minder waar, want de Nederlander wist de spanning in de wedstrijd terug te brengen door de set van Wade af te pakken met 3-0.

Kuivenhoven kon dat goede gevoel niet lang vasthouden in de vierde set. Scorend ging het niet eens zo slecht, maar de dubbels werden niet gevonden. Wade pakte die cadeautjes met genoegen uit en kwam op een 2-0 voorsprong. Kuivenhoven wist daarna nog wel een leg te veroveren, maar het was niet genoeg om Wade aan het bibberen te krijgen. 

Miniatuurvoorbeeld
Voor meer info:

Toernooicenter William Hill PDC WK Darts 2022

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore