WK Darts

Van Barneveld laat Ilagan kansloos achter

20 december 2021 23:11 Aangepast: 21 december 2021 10:29
Raymond van Barneveld Beeld © Chris Dean/PDC

Raymond van Barneveld kan positief terugkijken op zijn terugkeer op het WK Darts. In de eerste ronde versloeg hij Lourence Ilagan met klinkende cijfers: 3-0. De Nederlander gunde zijn tegenstander slechts twee legs.

De opkomst van Van Barneveld was veelbelovend. Het publiek schreeuwde meerdere malen ‘Barny Army’ en dat gaf de Nederlander zichtbaar positieve energie. Ilagan leek er zelfs van onder de indruk te zijn. De Filipijn miste in de eerste leg een paar dubbels om direct een break te plaatsen en hield met de nodige moeite zijn eigen leg. Van Barneveld kwam echter snel in zijn ritme, pakte de derde leg en wist even later wel een break te plaatsen om zo de eerste set binnen te slepen.

Na de onderbreking ging ‘Barney’ rustig verder. De man uit Den Haag bleef geconcentreerd spelen en gaf de 43-jarige Ilagan nauwelijks kansen waardoor de tweede set een gemakkelijke prooi werd: 3-0. De derde leg werd zelfs gewonnen via een strakke 121-finish.

Ook in de derde set kwam ‘The Gunner’ er niet echt aan te pas. De 54-jarige Van Barneveld werd wel wat slordiger bij het finishen, waardoor Ilagan nog wel een leg mocht pakken. Gelukkig was Van Barneveld daar niet van onder de indruk en speelde hij de wedstrijd rustig uit. In de tweede ronde zal Van Barneveld het een stuk lastiger krijgen. De vijfvoudig wereldkampioen mag het dan gaan opnemen tegen Rob Cross.

Miniatuurvoorbeeld
Voor meer info:

Toernooicenter William Hill PDC WK Darts 2022

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore