Ga naar de inhoud
WK Darts

Over en uit voor Bunting, Heaver en Soutar naar tweede ronde

Stephen Bunting Beeld © Lawrence Lustig/PDC

Vorig jaar haalde Stephen Bunting nog de halve finale van het WK Darts, maar nu is de tweede ronde het eindstation. Na een uitermate spannend gevecht trok Ross Smith aan het langste eind: 3-2.

Voordat de wedstrijd uit de tweede gespeeld kon worden waren er, zoals gebruikelijk, nog andere wedstrijden uit de eerste ronde. Dit waren wedstrijden tussen Jason Heaver en Gordon Mathers en Alan Soutar tegen Diogo Portela. Gordon Mathers zou in eerste instantie niet meedoen aan het WK, maar mocht toch op komen draven na een positieve test van de Spanjaard Juan Francisco Rodriguez.

Mathers kan weer inpakken

Gordon Mathers mocht dus toch mee doen aan het WK, maar dat heeft voor de Australiër niet lang geduurd. De 40-jarige Mathers was in zijn partij niet opgewassen tegen de iets oudere Jason Heaver. Het was voor Heaver overigens zijn debuut op het WK.

De eerste set was een vrij eenvoudige prooi voor Heaver. ‘Tsunami’ wist die namelijk met 3-1 te winnen. De tweede set werd vervolgens begonnen door Heaver en die set was duidelijk veel spannender. De eerste vier legs gingen tegen de darts in en gelukkig ging voor Heaver ging de laatste leg met de darts mee: 2-0. 

Kuivenhoven
Lees ook:
Kuivenhoven relatief eenvoudig langs Ky Smith

Mathers hield zichzelf nog in de wedstrijd door de derde set nipt te winnen, maar vervolgens was ‘GG’ kansloos in set vier. Die ging met 3-0 naar de 47-jarige Heaver en daarmee kwam de wedstrijd tot een einde. Heaver zal in de tweede ronde de tegenstander zijn van Danny Noppert.

Perfecte score Schotland

Dit WK zijn er vier Schotten actief. Drie daarvan hebben al gespeeld en gewonnen. William Borland won in de eerste ronde en Peter Wright en Gary Anderson wonnen in de tweede ronde. Nu was het de beurt aan Alan Soutar en hij wist zijn eerste ronde te winnen van de Braziliaan Diogo Portela. ‘Soots’ keek eerst nog tegen een achterstand in sets aan, maar wist de wedstrijd te kantelen en kwam op 2-1 voorsprong in sets.

De wedstrijd werd toch nog erg spannend doordat de 33-jarige ‘Braziliant’ de vierde set wist te winnen via een beslissende vijfde leg. Soutar wist echter de rug te rechten in set vijf. De 43-jarige Schot kwam snel op een 2-0 voorsprong, zag Portela nog een finish van 124 uitgooien, maar won de wedstrijd door de vierde leg te pakken.

Soutar:
Lees ook:
Soutar: 'Ik ben voor niemand bang'

Smith maakt het zichzelf moeilijk

Het leek een keiharde afstraffing voor Stephen Bunting te worden, maar uiteindelijk werd het een uitermate spannend gevecht met Ross Smith. ‘Smudger’ wist in de eerste ronde al eenvoudig te winnen van Jeff Smith en nu had het er alle schijn van dat het opnieuw een makkelijke overwinning werd. De eerste set ging namelijk met 3-0 naar de 32-jarige Smith en in de tweede set kwam hij op een 2-0 voorsprong. Bunting wist de wedstrijd echter te kantelen door de tweede set alsnog te winnen en vervolgens ook set drie.

Het momentum kwam vervolgens weer bij Smith te liggen doordat hij eenvoudig de vierde set pakte. Set vijf werd vervolgens begonnen door Smith en kreeg uiteindelijk een spectaculair einde doordat ‘The Bullet’ er voor zorgde dat er een verlening aan te pas moest komen. Helaas pakte die verlenging niet goed uit voor de man uit St. Helens. Smith steeg opnieuw boven zichzelf uit en gooide twee fantastische finishes van 167 en 102 om de overwinning naar zich toe te trekken.

Toernooicenter
Voor meer info:
Toernooicenter William Hill PDC WK Darts 2022