Ga naar de inhoud
WK Darts

Kuivenhoven relatief eenvoudig langs Ky Smith

Maik Kuivenhoven Beeld © Lawrence Lustig/PDC

Het is Maik Kuivenhoven gelukt om zicht te plaatsen voor de tweede ronde van het WK Darts 2022. In het Alexandra Palace was de Nederlander met 3-1 te sterk voor Ky Smith.

Voor Kuivenhoven was het de tweede keer dat hij mocht aantreden op het WK Darts. Vorig jaar mocht de Nederlander vrijwel direct weer naar huis. Matthew Edgar was toen met 3-0 te sterk. Dit keer mocht Kuivenhoven het opnemen tegen de 19-jarige Ky Smith. Op papier een tegenstander waarbij Kuivenhoven, de nummer 56 van de Order of Merit, de favoriet was.

Kuivenhoven mocht beginnen aan de wedstrijd en begon uitstekend. De man uit Naaldwijk gooide in de eerste leg zelfs twee keer de maximale score. Het was dan ook niet verrassend dat Kuivenhoven de eerste leg binnen wist te slepen. Niet snel daarna werd door Kuivenhoven ook de eerste break geplaatst en was daar een comfortabele voorsprong in de eerste set. Helaas wist de 33-jarige Nederlander de break niet te verzilveren, maar door de leg erna opnieuw te breaken was de eerste setwinst een feit.

Na de onderbreking zag de 19-jarige Smith dat Kuivenhoven zeer geconcentreerd bleef spelen. Dat resulteerde in het feit dat de jonge Australiër direct zijn eigen leg moest afstaan. Kuivenhoven wist daarna wel zijn eigen leg te houden en wist daarna nogmaals een break te plaatsen waardoor een overwinning erg dichtbij kwam: 2-0.

Eerste
Lees ook:
Eerste horde genomen door Van Gerwen

Onnodig spannend

Scorend zat het bij Kuivenhoven, ook in derde set, wel goed. Het waren alleen de dubbels die iets minder makkelijk vielen. Daardoor kreeg Smith aardig wat kansen. Als eerste gooide de zoon van Raymond Smith een finish van 116 en dat gaf weer wat vertrouwen. Smith wist in de derde leg vervolgens weer te breaken en haalde daarna de derde set binnen.

De wedstrijd werd daardoor toch weer, een beetje onnodig, spannend. Gelukkig wist Kuivenhoven direct weer te breaken. Smith gaf echter niet op en pakte daarna direct weer de leg van de Nederlander af. Smith moest daarna zijn eigen leg houden, maar dat lukte niet waardoor het verzet toch wel gebroken was. Kuivenhoven won daarna zijn eigen leg en daarmee ook de wedstrijd. Smith heeft het voorbeeld van zijn vader dus niet kunnen volgen en dat betekent dat Kuivenhoven het in de tweede ronde gaat opnemen tegen James Wade.

Toernooicenter
Voor meer info:
Toernooicenter William Hill PDC WK Darts 2022