Players Championship Finals

Wright wint Players Championship Finals na krankzinnige finale

29 november 2021 00:11 Aangepast: 14 december 2021 14:55
Peter Wright Beeld © Lawrence Lustig/PDC

Peter Wright heeft de finale van de Players Championship Finals weten te winnen door in een zinderende finale Ryan Searle te verslaan. Er was een allesbeslissende leg voor nodig waardoor het eindigde in 11-10.

Als voorafje van de finale werd de finale gespeeld van het wereldkampioenschap bij de jeugd. In die finale stonden Nathan Rafferty en Ted Evetts tegenover elkaar. Evetts opende de score, maar daarna won Rafferty drie legs op rij. De 21-jarige Noord-Ier kon dat goede gevoel helaas niet vasthouden en moest toezien hoe ‘SuperTed’ vervolgens vier legs achter elkaar wist te winnen. Rafferty won daarna nog een leg, maar de 24-jarige Evetts kroonde zich tot de nieuwe wereldkampioen bij de jeugd: 6-4.

Net als in de halve finale begon Wright erg sterk in de openingsfase. Het enige verschil was dat ‘Snakebite’ de kansen die hij kreeg, in de legs die zijn tegenstander mocht beginnen, niet wist af te maken. Searle mocht namelijk tot twee keer toe zijn eigen leg houden door pas na negentien pijlen de dubbel te raken. Daardoor stond het maar 3-2 in het voordeel van Wright.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Searle bereikt eerste finale na winst op Dolan

Na de onderbreking ging het ging het aan de kant van Searle een stuk beter. ‘Heavy Metal’ wist zijn eigen legs makkelijker te winnen en kon zelfs een break plaatsen in leg zeven, maar dat lukte niet. Omdat Wright ook zijn eigen legs wist te houden bleef de wedstrijd in evenwicht: 5-5.

Venijn in de staart

Tijdens de derde sessie kwam de wedstrijd echt los. Searle wist als eerste de leg van zijn tegenstander af te snoepen, maar de Engelsman kon de break vervolgens niet verzilveren. Wright deed dat vervolgens wel en dat gaf de nodige zelfvertrouwen. De leg erna gooide de Schot namelijk een finish van 141. ‘Snakebite’ leek daarna de genadeklap uit te kunnen delen, maar Searle kreeg de kans om wat terug te doen waardoor het verschil weer één leg was: 8-7.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Wright heer en meester tegen machteloze Clayton

Wright wist kort daarna als eerste opnieuw een tik uit te delen aan Searle door in leg achttien te breaken en op matchpoint te komen. In leg negentien kon de 51-jarige Schot het al afmaken, maar hij gooide zich dood vanaf 129. Wright kreeg nog een tweede kans, maar miste daarna de dubbel zes. Omdat Searle onder hoge druk een finish gooide van 103, en daarna een beslissende leg wist af te dwingen, werd het ongekend spannend. 

Wright opende de beslissende leg met een maximale score, kon als eerste toewerken naar een finish, maar zag ook hoe Searle in de buurt bleef van de Schot. Nadat Wright een finish van 62 had overgelaten voor zichzelf voerde Searle de druk op door een score te noteren van 177, waardoor de Engelsman dubbel twaalf liet staan. Vervolgens probeerde het publiek Wright uit zijn concentratie te halen, maar dat lukte niet. De Schot kreeg maar één pijl voor dubbel zestien en die ging uiteindelijk raak.

Miniatuurvoorbeeld
Voor meer info:

Toernooicenter Players Championship Finals 2021

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore