Players Championship Finals

Wright heer en meester tegen machteloze Clayton

28 november 2021 22:08 Aangepast: 28 november 2021 22:12
Peter Wright Beeld © Lawrence Lustig/PDC

De tweede halve finale van de Players Championship Finals ging tussen Peter Wright en Jonny Clayton. Helaas werd het geen spannende wedstrijd, maar Wright wist wel voor de tweede keer in een week tijd een finale te halen: 11-6.

In de kwartfinales wisten Peter Wright en Jonny Clayton te winnen van een Nederlander. Wright wist Michael van Gerwen uit te schakelen en Clayton was Vincent van der Voort de baas. Nu mochten de heren het tegen elkaar opnemen en het was ‘Snakebite’ die werkelijk uit de startblokken schoot. De Schot produceerde twee 12-darters op rij en wist de eerste sessie met 4-1 te winnen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Searle bereikt eerste finale na winst op Dolan

Ook in de tweede sessie kwam Clayton er niet aan te pas. ‘The Ferret’ kreeg een finish om zijn oren van 156 en stond binnen de kortste keren op een 8-2 achterstand. Wright zakte daarna een beetje terug en dat was een gelukje voor de Welshman. Mede door een finish van 126 wist de 47-jarige Clayton het gat nog wel iets te verkleinen: 10-5.

Na een korte onderbreking probeerde Clayton er nog alles aan te doen om voor een sensationele comeback te zorgen. Echt heel nerveus werd Wright daar niet van en die wist de wedstrijd professioneel uit te spelen. De 51-jarige Schot staat dus voor de tweede keer in één week in een finale van een televisietoernooi en gaat het opnemen tegen Ryan Searle.

Miniatuurvoorbeeld
Voor meer info:

Toernooicenter Players Championship Finals 2021

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore