Players Championship Finals

Searle bereikt eerste finale na winst op Dolan

28 november 2021 21:12 Aangepast: 28 november 2021 21:20
Ryan Searle Beeld © Lawrence Lustig/PDC

Ryan Searle heeft zich op de Players Championship Finals weten te plaatsen voor zijn eerste finale op een televisietoernooi. De Engelsman was in de halve finale te sterk voor Brendan Dolan: 11-6.

Ryan Searle en Brendan Dolan zijn de grote verrassingen van het toernooi. Zo wist Searle onder andere knap te winnen van Rob Cross en wist Brendan Dolan de wereldkampioen, Gerwyn Price, uit te schakelen. De beide mannen begonnen daardoor vol zelfvertrouwen aan de wedstrijd die werd begonnen door Searle. Doordat alle legs met de darts mee gingen stond ‘Heavy Metal’ op een voorsprong van 3-2 bij de eerste pauze. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Searle en Dolan bereiken halve finale Players Championship Finals

Dolan begon daarna subliem aan de tweede sessie. Nadat ‘The History Maker’ twee keer de maximale score gooide mocht hij aantreden voor een finish van 141 en dus ook voor een mogelijke 9-darter. De triple twintig en de triple negentien werden vervolgens geraakt, maar Dolan faalde helaas op dubbel twaalf. Een beurt later was het wel direct raak. Even leek het er ook op dat Dolan als eerste een break wist te plaatsen, maar dat lukte helaas niet. De legs erna gingen ook met de darts mee en dat betekende een 5-5 tussenstand.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Dolan stunt tegen Price, Searle en Gurney verrassen ook

Searle mocht, na de tweede onderbreking, beginnen aan de derde sessie. De Engelsman schoot uit de startblokken met een 11-darter. Dit was echter wel zijn eigen leg. Vervolgens wist Searle de Noord-Ier echt pijn te doen door een break te plaatsen. De 48-jarige Dolan kreeg daarna de kans om terug te breaken, maar dat mislukte. 

Die missers kwamen Dolan duur te staan. Searle wist namelijk een ruime voorsprong op te bouwen nadat een finish van 120 van het bord werd gepoetst: 9-5. Dolan wist dat een overwinning steeds verder uit zicht raakte, kon nog één leg naar zich toe trekken, maar kon niet meer voorkomen dat Searle als winnaar van het podium stapte.

Miniatuurvoorbeeld
Voor meer info:

Toernooicenter Players Championship Finals 2021

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore