Players Championship Finals

Dolan stunt tegen Price, Searle en Gurney verrassen ook

28 november 2021 00:13 Aangepast: 28 november 2021 21:23
Brendan Dolan Beeld © Lawrence Lustig/PDC

In de derde ronde van de Players Championship Finals zijn een aantal verrassingen gevallen. Zo heeft Brendan Dolan voor het eerst de kwartfinale van dit toernooi weten te halen door de wereldkampioen, Gerwyn Price, te verslaan. Ook Ryan Searle en Daryl Gurney wisten te verrassen door de kwarfinales te bereiken.

In het laatste toernooi voor het wereldkampioenschap is de derde ronde het eindstation voor Gerwyn Price. ‘The Iceman’ had, nadat hij als eerste wist te breaken, moeite om daarna de dubbels te vinden. Dolan kon daardoor direct terug breaken, wist na de pauze zijn eigen leg te houden om op gelijke hoogte te komen en wist daarna opnieuw te breaken. ‘The History Maker’ wist daarna de break te verzilveren voor een 5-3 voorsprong. De man uit Noord-Ierland wist die break voorsprong vervolgens vast te houden tot het einde van de wedstrijd. Het werd daardoor 10-8 voor de 48-jarige Dolan.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Van Gerwen opnieuw sterker dan Anderson

Searle en Gurney verrassen

Rob Cross is er niet in geslaagd om de kwartfinale te bereiken. In de derde ronde nam ‘Voltage’ het op tegen Ryan Searle. Cross begon goed, maar kwam tegen het einde net tekort. Vanaf leg vier was het telkens stuivertje wisselen tussen de beide heren en dat ging door tot en met leg veertien: 7-7. Daarna was het Searle die drie legs op rij wist te winnen en daardoor staat ‘Heavy Metal’ wel in de kwartfinale.

Daryl Gurney heeft eveneens voor een verrassing weten te zorgen. De Noord-Ier was in zijn wedstrijd ‘The Machine’, James Wade, de baas. De eerste zes legs gingen allen met de darts mee, daarna wist Gurney als eerste een break te plaatsen. Die break wist ‘Super Chin’ te verzilveren en tot aan de 8-6 was dat de enige break van de wedstrijd. Daarna volgde er drie breaks op rij waardoor de wedstrijd eindigde in 10-7 in het voordeel van Gurney.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Van der Voort zeer doeltreffend tegen Noppert

Wright komt laat op gang

Peter Wright is opnieuw door het oog van de naald gekropen. Na een enerverende wedstrijd tegen de Australiër Damon Heta werd het 10-8 voor ‘Snakebite’. Wright kwam in het begin op een 1-4 achterstand, maar stond slechts één break achter. Die break achterstand bleef staan toen ‘The Heat’ in leg tien 164 uit wist te gooien: 4-6. Daarna kwam Wright langzaam maar zeker steeds meer in de wedstrijd en bij een stand van 7-7 wist de Schot voor het eerst op voorsprong te komen door een finish te gooien van 130. Daarna wist Wright de break te verzilveren en daarmee was de wedstrijd wel gespeeld.

O’Connor moet buigen

Het is William O’Connor niet gelukt om ook voor een stunt te zorgen tegen Jose de Sousa. De man uit Ierland gooide slechts een gemiddelde van 87 en stond alleen aan het begin van de wedstrijd eenmalig op voorsprong. Daarna was het de Portugees die telkens een gaatje van twee legs verschil wist te houden. ‘The Special One’ miste tijdens de wedstrijd nog een 9-darter, hij miste de dubbel twaalf, maar kwam nooit echt in gevaar: 10-7.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Wright ontsnapt tegen Lewis, Price in bloedvorm

Clayton maakt het spannend

De laatste wedstrijd ging tussen Jonny Clayton en Luke Humphries. Clayton verkeert in de vorm van zijn leven en dat liet ‘The Ferret’ ook nu, met vlagen, weer zien. Humphries wist namelijk de eerste sessie te winnen met 3-2, maar daarna wist Clayton liefst vijf legs op rij te winnen. Mede door een finish van 122 kwam de man uit Wales kort daarna op een 8-4 voorsprong, maar ‘Cool Hand Luke’ was niet van plan om over zich heen te laten lopen. De Engelsman won net als zijn tegenstander vijf legs op rij en dwong Clayton tot het uiterste te gaan. Clayton wist vervolgens een beslissende leg uit het vuur te slepen en die wist hij nipt te winnen: 10-9.

Miniatuurvoorbeeld
Voor meer info:

Toernooicenter Players Championship Finals 2021

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore