Players Championship Finals

Van Gerwen opnieuw sterker dan Anderson

27 november 2021 22:20 Aangepast: 27 november 2021 22:25
Michael van Gerwen Beeld © Lawrence Lustig/PDC

In Minehead is het Michael van Gerwen gelukt om de kwartfinale te bereiken van de Players Championship Finals. De Nederlander was, net als ruim een week geleden, de betere tegen Gary Anderson: 10-6.

Na de wedstrijd op de Grand Slam of Darts mochten Van Gerwen en Anderson opnieuw het gevecht met elkaar aangaan. Van Gerwen opende sterk en kwam voor de eerste pauze op een 4-1 voorsprong. Anderson had nogal moeite met het vinden van de dubbel en daar profiteerde ‘Mighty Mike’ optimaal van. Extra pijnlijk was het voor de Schot dat hij mocht beginnen aan de wedstrijd en dus gelijk tegen een achterstand van twee breaks aankeek.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Van Gerwen te sterk voor Barney, Van der Voort door na kraker

Na de pauze wisten beide mannen beter te scoren. Dit resulteerde in vijf legs op rij die met de darts mee gingen. Dat betekende dat de Brabander nog altijd een ruime voorsprong had: 7-3. Van Gerwen wist die comfortabele voorsprong daarna vast te houden tot aan de 8-5. Daarna wist Anderson de Nederlander eindelijk te breaken, maar daarmee stond ‘The Flying Scotsman’ nog altijd één break achter.

Het lukte de 50-jarige Anderson vervolgens ook niet om de break te verzilveren en daarmee kwam Van Gerwen op matchpoint. Van Gerwen, die dit toernooi al zes keer wist te winnen, mocht vervolgens beginnen aan leg zestien. Die leg wist hij te houden en daarmee was de wedstrijd beslist.

Miniatuurvoorbeeld
Voor meer info:

Toernooicenter Players Championship Finals 2021

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore