Players Championship Finals

Wright ontsnapt tegen Lewis, Price in bloedvorm

27 november 2021 18:26 Aangepast: 27 november 2021 18:31
Beeld © Lawrence Lustig/PDC

Peter Wright heeft met veel moeite de derde ronde van de Players Championship Finals weten te halen. In een zwakke wedstrijd wist hij uiteindelijk toch met 6-5 te winnen van Adrian Lewis. Gerwyn Price wist afgetekend te winnen van Martin Schindler.

Peter Wright had in de eerste ronde al veel moeite gehad met Keane Barry en moest een ronde later zien af te rekenen met Adrian Lewis. 'Snakebite' kende geen goede start en keek al snel tegen een 0-3 achterstand aan. De Schot ontsnapte daarbij aan een grote nederlaag omdat 'Jackpot' opeens veel moeite had om de dubbel te raken. 

De Schot kon daarom weer terug in de wedstrijd komen en kwam bij 5-4 zelfs voor het eerst op voorsprong. Lewis maakte na een geweldige leg weer gelijk, maar had vervolgens veel moeite in de beslissende leg. Wright kon daardoor met zijn tweede pijl van de wedstrijd de zege naar zich toe trekken. 

Price veel te sterk 

Gerwyn Price kende in de eerste ronde nog een zwakke start, maar was tegen Martin Schindler wel direct bij de les. De regerend wereldkampioen was veel te sterk voor zijn Duitse tegenstander en won dan ook op grootse wijze met 6-1. 

Whitewash Clayton, Wade komt goed weg 

Jonny Clayton ging met speels gemak door naar de derde ronde. Hij moest het opnemen tegen Scott Mitchell en wist afgetekend te winnen. 'The Ferret' was met 6-0 veel te sterk. 

James Wade kende veel meer problemen. Hij stond tegenover Callan Rydz en had uiteindelijk een beslissende elfde leg nodig om tot de zege te komen. Rob Cross won met 6-4 van Nathan Aspinall, terwijl Gary Anderson met 6-2 te sterk was voor Ryan Meikle. 

Ook Ryan Searle, Daryl Gurney, Brendan Dolan, Damon Heta, Luke Humphries, William O'Connor en Jose de Sousa wisten de derde ronde te halen.

Miniatuurvoorbeeld
Voor meer info:

Toernooicenter Players Championship Finals 2021

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore