Players Championship Finals

Anderson wint na comeback, Price en Clayton op tijd bij de les

27 november 2021 00:59 Aangepast: 27 november 2021 01:02
Gary Anderson Beeld © Lawrence Lustig/PDC

Gary Anderson heeft na een zeer spannende wedstrijd weten te winnen op de Players Championship Finals. De Schot wist na een zeer knappe comeback met 6-5 te winnen van Stephen Bunting. Gerwyn Price en Jonny Clayton kenden beiden een moeizame avond, maar wisten uiteindelijk toch te winnen.

Gary Anderson en de Players Championship Finals is net altijd een gelukkige combinatie gebleken. 'The Flying Scotsman' wist in elf eerdere deelnames het toernooi één keer te winnen en werd zelfs al zes keer eerder al zeer vroegtijdig uitgeschakeld. 

Ook tegen Stephen Bunting leek het die kant op te gaan, aangezien 'The Bullet' een veel betere indruk maakte en dan ook op een 4-0 voorsprong kwam. Het was echter Anderson die vervolgens opstond. Hij wist zijn niveau flink op te krikken en kon daardoor de partij alsnog met 6-5 naar zich toe trekken.

Price op tijd wakker

Met de Grand Slam of Darts op zak kon Gerwyn Price met veel vertrouwen beginnen aan de Players Championship Finals. Hij begon echter vrij zwak en zag dan ook Jason Lowe al snel een 1-3 voorsprong pakken. De Engelsman kreeg vervolgens ook voldoende pijlen om de wedstrijd definitief naar zich toe trekken, maar kreeg de dubbel niet meer geraakt. 'The Iceman' maakte daar dankbaar gebruik van. Hij wist zijn spel te verbeteren en alsnog een 6-3 overwinning te pakken.

Clayton ontsnapt aan nederlaag

Jonny Clayton kende een vrij vergelijkbare wedstrijd als zijn landgenoot. Hij moest zien af te rekenen met Alan Tabern, maar ook hij kende een zwakke start en kwam met 1-3 achter. Ook 'The Ferret' werd net op tijd wakker en wist alsnog te winnen. Zijn niveau ging flink omhoog en dat leverde dan uiteindelijk ook een 6-4 overwinning op.

Suljovic kansloos onderuit, Wright wint met veel moeite

Voor Mensur Suljovic zat de Players Championship Finals er al snel weer op. Na zijn pijnlijke uitschakeling in de Grand Slam of Darts verliep zijn duel tegen Callan Rydz nog veel minder. De Oostenrijker kwam nog niet eens aan de 78 gemiddeld en verloor dan ook afgetekend met 6-1.

Peter Wright begon zijn toernooi tegen Keane Barry en had het lange tijd zeer lastig tegen de Ier. 'Dynamite' wist lang bij te blijven, maar zag de nummer twee van de PDC Order of Merit uiteindelijk toch met 6-4 winnen. Ook Daryl Gurney, Damon Heta, Jose de Sousa, Luke Humphries, William O'Connor en Ritchie Edhouse wisten te winnen.

Miniatuurvoorbeeld
Voor meer info:

Toernooicenter Players Championship Finals 2021

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore