Players Championship Finals

Fenomenale Barney en Van Gerwen winnen, Van Duijvenbode onderuit

26 november 2021 23:10 Aangepast: 26 november 2021 23:15
Raymond van Barneveld Beeld © PDC

Met groot machtsvertoon heeft Raymond van Barneveld de tweede ronde weten te behalen op de Players Championship Finals. 'Barney' was met 6-1 veel te sterk voor Maik Kuivenhoven. Ook Michael van Gerwen was veel te sterk voor een landgenoot. Hij won met 6-3 van Kevin Doets. Dirk van Duijvenbode ging in een zeer spannende wedstrijd onderuit tegen Ryan Meikle.

Raymond van Barneveld was met veel vertrouwen afgereisd richting de Players Championship Finals na drie sterke wedstrijden op de Grand Slam of Darts. Die uitstekende vorm bleek hij nog altijd te hebben, want hij was vanaf het begin veel te sterk voor landgenoot Maik Kuivenhoven. 'Barney' kwam uiteindelijk tot een gemiddelde van net geen 104 en won afgetekend met 6-1.

Groene sloopkogel genadeloos op de dubbel

Voor Michael van Gerwen begon het toernooi tegen Kevin Doets, die voor het eerst de Players Championship Finals had behaald. 'Mighty Mike' liep al snel uit, maar kende vervolgens een paar zwakke beurten. Hij gaf daarmee Doets een paar keer de kans om een leg te pakken, maar de debutant miste te veel pijlen op een dubbel. Bij Van Gerwen liep dat een heel stuk beter en hij won dan ook met 6-3.

Van Duijvenbode zeer goed, maar net niet goed genoeg

Voor Dirk van Duijvenbode zit de Players Championship Finals er na één ronde alweer op. 'Aubergenius' moest het opnemen tegen Ryan Meikle. De Nederlander gooide een sterke wedstrijd en kwam uiteindelijk tot een gemiddelde van net boven de 105. 'The Barber' kwam echter tot bijna 109 en won dan ook met 6-5, mede dankzij een knappe 116 finish in de allerlaatste leg.

Van der Voort wint onderonsje, Wattimena geen kans

Ook Vincent van der Voort moest zien af te rekenen met een landgenoot. Voor 'The Dutch Destroyer' wachtte een strijd tegen Jelle Klaasen, die deelnam aan het toernooi omdat Jamie Hughes vanwege een positieve coronatest niet kon deelnemen. Het duel ging op en neer. Van der Voort kwam met 3-1 voor, maar zag vervolgens Klaassen drie legs op rij pakken en daarmee voor het eerst op voorsprong komen. Het was vervolgens echter weer Van der Voort die drie legs op rij pakte en daarmee met 6-4 won.

Jermaine Wattimena kende een zware loting en moest het opnemen tegen Rob Cross. De Engelsman liep al snel uit naar een 3-0 voorsprong, maar 'The Machine Gun' wist terug te komen tot 3-2. Wattimena kreeg vervolgens ook voldoende mogelijkheden om meer legs te pakken, maar had iets te veel slordigheden in zijn spel en verloor dan ook met 6-2.

Miniatuurvoorbeeld
Voor meer info:

Toernooicenter Players Championship Finals 2021

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore