Ga naar de inhoud
Players Championship Finals

Lewis, Wade en Smith naar tweede ronde

James Wade Beeld © Lawrence Lustig/PDC

Adrian Lewis, James Wade en Michael Smith hebben vanmiddag hun eerste wedstrijd op de Players Championship Finals winnend afgesloten. Dit geldt niet voor onder andere Joe Cullen en Mervyn King, die verrassend onderuit gingen.

De 31-jarige Smith verscheen als eerste op het podium en nam het op tegen de relatief onbekende William Borland. De halve finalist van de Grand Slam of Darts kwam in de beginfase solide door zijn eigen legs heen en wist in de zesde leg een break te forceren. Borland kreeg aan het einde van de wedstrijd nog twee keer de kans om deze break achterstand ongedaan te maken, maar pijlen op de dubbels werden gemist. Hierdoor stapte 'Bulley Boy' uiteindelijk met een 6-3 zege van het podium.

Wade heeft geen moeite met Evans

Ook James Wade zien we morgenmiddag terug in Minehead. De nummer vier van de wereld speelde geen sterke wedstrijd, maar won toch ruim van Ricky Evans die slechts één van zijn achttien kansen op de dubbel wist te benutten. Dit deed 'Rapid' in de tweede leg van de partij. In drie van de overige zes legs kreeg de snelste speler ter wereld kansen op de dubbel, maar deze gingen allen de kant op van Wade. Voor een plaats in de derde ronde moet Wade zien af te rekenen met Mensur Suljovic of de als dertiende geplaatste Callan Rydz. 

Lewis knap voorbij Huybrechts

Lewis kwam aan het eind van de middag in actie tegen Kim Huybrechts. Nadat Lewis zijn eigen leg behield, was het Huybrechts die via een prachtige 149-finish op gelijke hoogte kwam. In de derde leg wist de Belg zelfs een break te forceren, welke hij niet wist te verzilveren. Lewis kwam vervolgens via twee mooie 100+ finishes op een 4-2 voorsprong en deze gaf hij niet meer uit handen. Het werd uiteindelijk 6-3 voor 'Jackpot'. 

Uitslagen middagsessie eerste ronde

Hoofdpodium Ryan Searle 6-5 Simon Whitlock  Krzysztof Ratajski 6-1 Ron Meulenkamp  Michael Smith 6-3 William Borland  Joe Cullen 5-6 Andy Boulton  Dimitri Van den Bergh 6-3 Madars Razma  James Wade 6-1 Ricky Evans  Nathan Aspinall 6-2 Jeff Smith  Adrian Lewis 6-3 Kim Huybrechts 

Tweede podium  Scott Mitchell 6-5 Martijn Kleermaker  Ryan Joyce 6-4 Luke Woodhouse  Martin Schindler 6-3 Ian White  Mervyn King 4-6 Darius Labanauskas  Brendan Dolan 6-2 Chas Barstow  Ross Smith 6-2 Rusty-Jake Rodriguez  Danny Noppert 6-2 Rowby-John Rodriguez  Gabriel Clemens 6-5 Steve Beaton

Toernooicenter Players
Voor meer info:
Toernooicenter Players Championship Finals 2021