Ga naar de inhoud
Players Championship Finals

Noppert wint, Kleermaker en Meulenkamp onderuit bij Players Championship Finals

Danny Noppert Beeld © PDC

In totaal starten elf Nederlanders vandaag aan de Players Championship Finals in Minehead. Martijn Kleermaker, Ron Meulenkamp en Danny Noppert komen in de middagsessie als eerste in actie.

Noppert te sterk voor Rodriguez

De 30-jarige Noppert zien we morgen terug in de tweede ronde van de Players Championship Finals. De nummer 17 van de wereld was met 6-2 te sterk voor Rowby-John Rodriguez. In een niet al te hoogstaand duel was het 'The Freeze' die via een dubbele break al snel een 4-0 voorsprong te pakken had. Aangezien de resterende legs met de darts mee gingen, stapte Noppert met een 6-2 zege van het podium. Morgen neemt hij het voor een plek in de derde ronde op tegen Dimitri van den Bergh.

Kleermaker onderuit tegen Mitchell

Voor Kleermaker zit het laatste toernooi in aanloop naar het WK Darts er al na de eerste ronde op. 'The Dutch Giant​​' moest aantreden tegen Scott Mitchell en keek halverwege de partij tegen een 4-2 achterstand aan. Via een prachtige 150-finish kwam hij terug tot 4-4, waarna beide heren hun eigen leg wisten te houden. In de elfde en beslissende leg stond Kleermaker als eerste op een dubbel, maar zes matchdarts werden gemist. Via dubbel acht pakte Mitchell uiteindelijk de overwinning.

Meulenkamp kansloos tegen Ratajski

Ook Meulenkamp is er niet in geslaagd om de tweede ronde te bereiken. 'The Bomb' ging met 6-1 kansloos onderuit tegen Krzysztof Ratajski. Meulenkamp begon nog goed aan de partij door de Pool direct te breaken, maar Ratajski antwoordde fantastisch met een rebreak vanaf 170. Dit bleek ook direct het kantelpunt in de wedstrijd, aangezien Meulenkamp zijn spel van de eerste twee legs niet meer kon laten zien. Hierdoor ging de nummer 54 van de wereld met 6-1 onderuit.

Toernooicenter Players
Voor meer info:
Toernooicenter Players Championship Finals 2021