Grand Slam of Darts

Van Barneveld niet opgewassen tegen Anderson

16 november 2021 23:55 Aangepast: 17 november 2021 00:00
Raymond van Barneveld Beeld © Getty Images

Helaas is het Raymond van Barneveld niet gelukt om de tweede ronde te bereiken van de Grand Slam of Darts. In Wolverhampton was de Nederlander, in een zeer aantrekkelijke wedstrijd, niet opgewassen tegen een sterk spelende Gary Anderson.

Eerder op de avond werd duidelijk dat Michael Smith, als winnaar van groep H, door was naar de volgende ronde. In een rechtstreeks duel om de tweede plaats moest ‘Barney’ dus af zien te rekenen met Gary Anderson. Van Barneveld had het voordeel dat hij mocht beginnen aan de wedstrijd. Dit voordeel was echter als sneeuw voor de zon verdwenen toen Anderson de eerste leg direct wist af te snoepen van de man uit Den Haag. De Nederlander kon de schade weliswaar direct herstellen, maar toch kon hij niet voorkomen dat Anderson opnieuw een break wist te plaatsen: 2-1.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Sherrock schrijft geschiedenis, De Decker kansloos naar huis

Het was vervolgens ‘The Flying Scotsman’ die als eerste zijn eigen leg wist te houden en zo een gaatje sloeg van twee legs. Van Barneveld moest daarna in de achtervolging. Met een knappe 14-darter bracht hij de spanning in de wedstrijd weer een beetje terug. Helaas bezweek de 50-jarige Schot niet onder de druk van Van Barneveld en zo plaatste Anderson zich voor de laatste zestien: 5-2. Anderson zal in de volgende ronde opnieuw tegen een Nederlander gooien. Drievoudig winnaar van de Grand Slam of Darts, Michael van Gerwen.

Miniatuurvoorbeeld
Voor meer info:

Toernooicenter Grand Slam of Darts

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore