Ga naar de inhoud
Grand Slam of Darts

Ijzersterke Wade groepswinnaar, Brooke en Rafferty verrassen

James Wade Beeld © Getty Images

Na een indrukwekkende wedstrijd is James Wade groepswinnaar geworden op de Grand Slam of Darts. 'The Machine' was met 5-2 veel te sterk voor Rob Cross en heeft daardoor het beste legsaldo. Ook Bradley Brooks en Nathan Rafferty kwalificeerden zich voor de tweede ronde. Beide debutanten wisten hun laatste groepswedstrijd te winnen, zodat ze in hun groep op een verrassende tweede plaats eindigden.

Vooraf gezien was groep C op papier de spannendste groep en dat werd na de 5-1 zege van Jim Williams tegen Boris Krčmar alleen maar spannender. Drie darters maakten nog een goede kans op de tweede ronde. James Wade wist dat hij met minstens twee legs verschil moest zien te winnen van Rob Cross en met zijn hoogste gemiddelde ooit op de Grand Slam slaagde hij daar met verve in. Omdat het duel in 5-2 eindigde was het uiteindelijk Williams die er net naast greep. 'The Quiff' kwam uiteindelijk net een leg tekort en moest genoegen nemen met de derde plaats.

Clayton wint opnieuw

Na de eerste twee wedstrijden al gewonnen te hebben was Jonny Clayton dicht bij een plek in de tweede ronde. Omdat regerend jeugdwereldkampioen Bradley Brooks wist te winnen van Rusty-Jake Rodriguez moest Clayton ook zijn derde wedstrijd zien te winnen om daadwerkelijk groepswinnaar te worden. 'The Ferret' had het zeer lastig tegen Mervyn King, maar ontsnapte en wist uiteindelijk toch met 5-4 te winnen. Brooks is als debutant op de tweede plaats geëindigd.

Grote stunt van Rafferty

Regerend wereldkampioen Gerwyn Price was na twee speelrondes al zeker van de volgende ronde, maar ook hij hoopte de groepsfase te eindigen met zijn derde zege. Hij moest het opnemen tegen de al uitgeschakelde Martin Schindler, maar de Duitser bleek een list te hebben bedacht. Met een gemiddelde van boven de 100 wist hij verrassend met 5-4 te winnen van de nummer één van de PDC Order of Merit. Krzysztof Ratajski en Nathan Rafferty moesten vervolgens in een onderlinge wedstrijd uitmaken wie ook naar de tweede ronde zou gaan. Die strijd werd na een beslissende leg een prooi voor de jonge Noord-Ier.

Rodriguez overtuigend door

Groep D kende uiteindelijk hetzelfde verloop. Ryan Joyce was na twee wedstrijden ook al zeker van de volgende ronde, maar hij verloor zijn laatste wedstrijd tegen Chris Dobey. Stephen Bunting en Rowby-John Rodriguez konden vervolgens uitmaken wie ook een plek kreeg in de tweede ronde. Dat onderlinge duel werd uiteindelijk afgetekend met 5-1 gewonnen door de Oostenrijker.

Toernooicenter
Voor meer info:
Toernooicenter Grand Slam of Darts

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore