Ga naar de inhoud
World Series Finals

King steelt de show, Van den Bergh, Ratajski en Huybrechts ook door

Mervyn King Beeld © Kelly Deckers/PDC

Mervyn King heeft de kwartfinale behaald van de World Series of Darts Finals. Na een superieure eerste ronde, werd in de tweede ronde Madars Razma eenvoudig opzij gezet: 6-0. Ook Dimitri van den Bergh, Krzysztof Ratajski en Kim Huybrechts zien we terug in de kwartfinale.

De eerste wedstrijd van de avond ging tussen Madars Razma en Mervyn King. In de eerste ronde was King oppermachtig tegen James Wade en ook in ronde twee stond er geen maat op de Engelsman. ‘The King’ opende met een 118-finish en gaf daarmee een duidelijk signaal af naar zijn tegenstander. Direct daarna wist King een break te plaatsen. Toen King vervolgens de break wist te verzilveren zakte de moed al een beetje weg bij de man uit Letland. ‘Latvian Razzmatazz’ kon het goede spel van King simpelweg niet bijhouden en kreeg uiteindelijk een 6-0 nederlaag om de oren. King heeft na twee wedstrijden nog geen enkele leg tegen gekregen.

Zonneveld
Lees ook:
Zonneveld ook te sterk voor Anderson, Van der Voort verliest

Van den Bergh ouderwets goed

De afgelopen toernooien waren voor Dimitri van den Bergh niet om over naar huis te schrijven. Vanavond mocht de Belg het opnemen tegen de man die Danny Noppert uitschakelde in de eerste ronde, José de Sousa. In de eerste vier legs gebeurde er geen gekke dingen. Alle legs gingen naar degene die de leg mocht beginnen. Van den Bergh deelde vervolgens het eerste tikje uit door in leg vijf een break te plaatsen. Deze break wist ‘The Dream Maker’ na de onderbreking te verzilveren. De Sousa wist dat gaatje vervolgens niet te dichten. Integendeel, in leg negen kreeg ‘The Special One’ een tweede break om de oren en dat was meteen einde wedstrijd voor de Portugees: 6-3.

Kuivenhoven
Lees ook:
Kuivenhoven debuteert met overwinning tijdens World Series Finals

Sherrock verliest van Ratajski

In de wedstrijd tussen Fallon Sherrock en Krzysztof Ratajski was Sherrock de niet te onderschatten underdog. De ‘Queen of the Palace’ heeft namelijk eerder bewezen dat zij zich op het podium kan meten met de mannen. Helaas lukte het Sherrock vanavond niet om het ‘The Polish Eagle’ lastig te maken. Ratajski wist namelijk de eerste drie legs redelijk eenvoudig te winnen. Sherrock pakte daarna op knappe wijze één leg via een 13-darter. De 44-jarige Pool liet zich echter niet van de wijs brengen en won nogmaals drie legs op rij waardoor de eindstand werd bepaald op 6-1.

Huybrechts wervelt langs Wright

Kim Huybrechts begon het toernooi goed met een knappe overwinning op Michael Smith. In de tweede ronde mocht de Belg het opnemen tegen de huidige nummer twee van de wereld, Peter Wright. Huybrechts begon in eerste instantie niet eens geweldig, maar ‘The Hurricane’ pakte wel alle kansen die hij kreeg waardoor hij drie legs op rij wist te winnen. ‘Snakebite’, die maar weer eens met een ander setje pijlen speelde, kon nog wat terug doen, maar dat was niet genoeg. De wedstrijd werd exact een kopie van de wedstrijd tussen Sherrock en Ratajski, want ook Huybrechts won daarna voor de tweede keer drie legs op rij en zo werd ook deze wedstrijd beslist in 6-1.

Toernooicenter
Voor meer info:
Toernooicenter World Series of Darts Finals