World Series Finals

Zonneveld ook te sterk voor Anderson, Van der Voort verliest

30 oktober 2021 22:16 Aangepast: 30 oktober 2021 22:21
Niels Zonneveld Beeld © Kelly Deckers/PDC

Niels Zonneveld is doorgedrongen tot de kwartfinale van de World Series of Darts Finals. Eerder wist hij Dave Chisnall al te verslaan en nu moesst Gary Anderson er aan geloven: 6-4. Vincent van der Voort was op zijn beurt niet opgewassen tegen Jonny Clayton: 6-1.

Gary Anderson had het voordeel om te mogen beginnen aan de wedstrijd. Zonneveld opende sterk en kreeg één pijl om direct de leg van Anderson af te pakken, maar dit lukte helaas niet. De legs erna liet Zonneveld zien uit welk hout hij is gesneden en gooide een strakke 101-finish en wist vervolgens de leg van Anderson af te snoepen. ‘The Flying Scotsman’ was echter niet onder de indruk en wist een break terug te plaatsen. De Schot hield daarna weer zijn eigen leg en ging met een 3-2 voorsprong de pauze in.

Meteen na de pauze wist Zonneveld de druk op Anderson te houden door zijn eigen leg te houden en ook de twee legs daarna gingen naar degene die de leg begon waardoor het 4-4 stond. Anderson had daarna de beste papieren om op matchpoint te komen, maar daar slaagde hij niet in. Zonneveld kreeg vervolgens de kans vanaf 120. Nadat de eerste pijl in de triple terecht kwam, ging het publiek al uit zijn dak. ‘Triple Z’ wist vervolgens zijn zenuwen onder bedwang te houden en gooide daarna ook de enkele 20 en dubbel 20. Dat gaf de man uit Uitgeest vleugels. De leg erna mocht Zonneveld beginnen en die sloot hij in stijl af met een knappe 102-finish. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Huybrechts, Ratajski en King naar tweede ronde World Series of Darts Finals

Clayton is Van der Voort de baas

In de eerste ronde was Van der Voort de betere tegen Nathan Aspinall. Nu stond ‘The Dutch Destroyer’ een behoorlijke opdracht te wachten. De man uit Purmerend mocht namelijk aantreden tegen Jonny Clayton en die verkeert al een tijdje in een goede vorm. En die goede vorm liet ‘The Ferret’ vanavond ook weer zien. 

De eerste vijf legs gingen allemaal naar de man uit Wales. De eerste vier legs pakte hij zelfs in vijf beurten of minder en in leg vier gooide hij ook nog een 101-finish. Na de onderbreking mocht Van der Voort nog één leg pakken, maar meer dan dat zat er niet in.

Miniatuurvoorbeeld
Voor meer info:

Toernooicenter World Series of Darts Finals

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore