World Series of Darts Finals

Huybrechts, Ratajski en King naar tweede ronde World Series of Darts Finals

29 oktober 2021 21:04 Aangepast: 29 oktober 2021 21:07
Mervyn King Beeld © Lawrence Lustig/PDC

Kim Huybrechts heeft dankzij een sterk optreden de tweede ronde van de World Series of Darts Finals bereikt. In AFAS Live was de 35-jarige Belg met 6-3 te sterk voor de vier jaar jongere Michael Smith.

Nadat de eerste twee legs met de darts mee gingen was het Huybrechts die als eerste de kans kreeg om zijn tegenstander te breaken. Pijlen op de dubbel werden gemist, waardoor de wedstrijd tot 2-2 gelijk op bleef gaan. In de vijfde leg sloeg de Belg wel toe, waarna hij niet meer in de problemen kwam. Dankzij een 6-3 overwinning mag 'The Hurricane' morgen aantreden tegen Peter Wright.

King laat niets heel van Wade

Mervyn King is de World Series of Darts Finals ijzersterk van start gegaan. De huidige nummer 19 van de wereld noteerde een gemiddelde van ruim 115 en won met 6-0 van James Wade.

'The King' begon de wedstrijd met een knappe 144-finish en kwam dankzij prachtige scores ook in de resterende vijf legs niet in de problemen. Via tops besliste hij de wedstrijd in zijn voordeel en gaf hij de kansloze Wade, die niet één pijl op de dubbel heeft gegooid, een whitewash. 

Ratajski solide voorbij Clemens

Ook Krzysztof Ratajski zien we terug in de tweede ronde. De Pool won zijn eerste partij in AFAS Live met 6-3 van Gabriel Clemens, die net als tijdens de World Grand Prix en het EK Darts in de eerste ronde blijft steken.

In een leuke wedstrijd was het Ratajski die in de vijfde leg een break wist te forceren. De nummer 13 van de wereld kwam in het restant van zijn eigen legs niet meer in de problemen, waardoor hij morgen aan mag treden tegen de als tweede geplaatste Fallon Sherrock. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore