World Series of Darts Finals

Kuivenhoven debuteert met overwinning tijdens World Series Finals

29 oktober 2021 20:37 Aangepast: 29 oktober 2021 23:04
Maik Kuivenhoven Beeld © PDC

Maik Kuivenhoven heeft de eerste ronde van de World Series of Darts Finals in Amsterdam overleefd. De 33-jarige darter uit Naaldwijk, die foutloos was op de dubbels, won met 6-2 van John Henderson.

Kuivenhoven begon twijfelend aan de wedstrijd en moest de eerste leg dan ook aan Henderson laten. Na het behouden van zijn eigen leg wist de Nederlander in de derde leg als eerste een break te forceren. Hierbij werd Kuivenhoven wel geholpen door Henderson, die meerdere pijlen op de dubbel liet liggen. De break werd verzilverd via een knappe 82-finish op de bullseye. Dankzij een prachtige 110 en 146-finish stapte de darter uit Naaldwijk uiteindelijk met een 6-2 overwinning van het podium. Voor een plek in de derde ronde moet Kuivenhoven morgenavond zien af te rekenen met landgenoot Michael van Gerwen.

Zonneveld verrast Chisnall

Ook Niels Zonneveld heeft zijn debuut op de World Series of Darts Finals opgeluisterd met een overwinning. De nummer 108 van de wereld was verrassend te sterk voor Dave Chisnall.

Nadat de eerste twee legs met de darts mee gingen was het Zonneveld die de leg van Chisnall wist af te pakken. Aangezien de daaropvolgende legs met de darts mee gingen, was het de 23-jarige Nederlander die op een 5-3 voorsprong wist te komen. Dankzij een nieuwe break via dubbel 10 besliste hij de wedstrijd in zijn voordeel. Morgenavond komt Zonneveld opnieuw in actie, ditmaal tegen Gary Anderson.

Van Duijvenbode wint van De Zwaan

Dirk van Duijvenbode staat in de tweede ronde in Amsterdam. 'Aubergenius​​' was in een Nederlands onderonsje te sterk voor Jeffrey de Zwaan.

De huidige nummer 17 van de wereld ging goed van start en wist De Zwaan direct vanaf 72 te breaken. Na het behouden van zijn eigen leg leek Van Duijvenbode op weg naar 3-0, maar het was 'The Black Cobra' die uit het niets een 170-finish wist te gooien. Ook de daaropvolgende leg ging dankzij twee maximale scores naar De Zwaan. Na de onderbreking was Van Duijvenbode de betere speler, waardoor hij met een 6-2 zege van het podium stapte.

Sterke comeback voor Van der Voort

Vincent van der Voort is de vierde Nederlander die vanavond heeft gewonnen. De nummer 30 van de wereld was met 6-3 te sterk voor Nathan Aspinall, die 21 plaatsen hoger staat op de wereldranglijst.

'The Dutch Destroyer' kende een moeizame start, aangezien hij in de eerste twee legs kansen liet liggen op de dubbel. Dankzij een mooie comeback ging de Nederlander alsnog met een 3-2 voorsprong de onderbreking in. Na de pauze wist Van der Voort zelfs op een break voorsprong te komen, welke hij niet meer uit handen gaf. Hierdoor mag hij morgen aantreden tegen Jonny Clayton.

De Sousa verslaat Noppert

De laatste wedstrijd van de avond ging tussen Danny Noppert en Jose de Sousa. In een boeiend gevecht was het de Portugees die ouderwets goed speelde en met 6-2 te sterk was voor 'The Freeze'.

Nadat het duel in de eerste vier legs mooi gelijk op ging, was het De Sousa die in de vijfde een break wist te forceren. Ook na de onderbreking bleef 'The Special One' uitstekend spelen en was Noppert, die zelf een gemiddelde van bijna 98 noteerde, niet bij machte om onder de druk uit te komen. Bij een 5-2 voorsprong gooide De Sousa de wedstrijd via dubbel 8 in het slot.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore