Ga naar de inhoud
European Championship

Cross veel beter dan De Sousa, Suljovic verslagen door Cullen

Rob Cross Beeld © Lawrence Lustig/PDC

De laatste twee kwartfinales van het European Championship zijn gespeeld. Rob Cross was met 10-5 te sterk voor de Portugees José de Sousa en publiekslieveling Mensur Suljovic weet niet te winnen van Joe Cullen: 10-7.

Na twee geweldige kwartfinales was het de beurt aan Rob Cross en José de Sousa om er opnieuw een spektakel van te maken. Dat grote spektakel bleef helaas achterwege, maar de mannen waren wel erg gewend aan elkaar. In eerste instantie wist Cross wel een gaatje te slaan door in leg vier een break te plaatsen en daarna zijn eigen leg te houden: 4-1. De Sousa wist de schade vervolgens beperkt te houden door zijn eigen legs niet meer weg te geven. Omdat ‘The Special One’ ook geen legs weg wist te kapen bij Cross, stond het nog wel 6-4 in het voordeel van de Engelsman.

Na de onderbreking kon De Sousa niet genoeg druk zetten op Cross. ‘Voltage’ kon in alle rust zijn eigen leg houden en wist vervolgens verder uit te lopen via een 104-finish. Het verzet van de Portugees was echt gebroken op het moment dat Cross een aantal pijlen miste op de dubbel, maar waar De Sousa niet van wist te profiteren: 9-4. Cross moest vanwege een 121-finish van De Sousa nog even wachten op de overwinning, maar die kwam er uiteindelijk wel.

Van
Lees ook:
Van Gerwen wint titanengevecht van Price

Cullen wint van publiekslieveling

Cullen koos direct vanaf het begin de aanval tegen Mensur Suljovic en wist de eerste drie legs op zijn naam te schrijven. Met een 104-finish hield ‘The Rockstar’ zijn eigen leg en daarna wist hij Suljovic voor het eerst te breaken. ‘The Gentle’ werd daarna wel weer in het zadel geholpen door Cullen, want ook Suljovic mocht drie legs op een rij winnen. Daarna ontliepen de mannen elkaar weinig en leefde de wedstrijd op in leg negen en tien, waarin we een break zagen van Suljovic vanaf 96 en een break van Cullen vanaf 82: 5-5.

Na de tweede onderbreking leek Suljovic het voordeel naar zijn hand te zetten door opnieuw een leg te winnen die Cullen mocht beginnen. De 32-jarige Cullen liet dat echter niet toe en drukte even het gaspedaal in om op een 8-6 voorsprong te komen. De man uit Bradford liet het gaspedaal even los, waardoor Suljovic nog een leg mocht winnen, maar echt in gevaar kwam de overwinning niet meer.

Toernooicenter
Voor meer info:
Toernooicenter Cazoo European Championship 2021