European Championship

Van Gerwen wint titanengevecht van Price

17 oktober 2021 16:02 Aangepast: 17 oktober 2021 16:06
Michael van Gerwen Beeld © Kais Bodensieck/PDC Europe

In de kwartfinale van het European Championship is het Michael van Gerwen gelukt om de nummer 1 van de wereld, Gerwyn Price, te verslaan. In een waanzinnig gevecht werden er weinig fouten gemaakt, maar de Nederlander gaat naar de halve finale dankzij een 10-8 overwinning.

Dat Michael van Gerwen een pittige opdracht zou hebben aan het verslaan van Gerwyn Price, dat stond vooraf al vast. ‘The Iceman’ wist die opdracht alleen maar moeilijk te maken door als een raket van start te gaan. Met een 11-darter, twee 12-darters en een 13-darter stond het bijzonder snel 4-1 in het voordeel van de man uit Wales. Hoogtepunten waren daarbij de finishes van 81 voor de break en nog een finish van 116 voor Price.

Na de thee was het dus aan ‘Mighty Mike’ om met een passend antwoord te komen. En dat kwam er. Van Gerwen wist eerst een finish van 99 van het bord te poetsen via 19-D20-D20 en gooide daarna een 91-finish om de leg van Price af te pakken. Beide legs gingen in 12 darts naar de man in het appeltjesgroen. In de drie legs die daarna volgde werden er geen legs meer van elkaar afgepakt waardoor er een gelijke stand op het bord stond tijdens de tweede onderbreking: 5-5.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Noppert trekt aan kortste eind tegen Aspinall

Genieten geblazen

Beide heren hebben in de tweede pauze besloten om het niet bepaald rustiger aan te gaan doen. Price wist als eerste zijn eigen leg te houden door een 10-darter te produceren. Daarna toonde Van Gerwen karakter door zijn eigen leg te behouden via een strakke 114-finish. Alsof dat allemaal nog niet genoeg was toonde de 36-jarige Price nogmaals de spierballen door een sublieme 126-finish te gooien voor een 7-6 voorsprong. 

De man uit Vlijmen was echter niet onder de indruk en wist eerst op gelijk hoogte te komen, om vervolgens de zoveelste 12-darter te produceren via een 130-finish. Van Gerwen kon vervolgens een gaatje slaan van twee legs door zijn eigen leg te houden, maar hier slaagde hij, met drie pijlen in de hand voor dubbel 20, niet in. Price maakte daar dankbaar gebruik van en via een 82-finish (Bullseye, D16) werd het opnieuw gelijk: 8-8.

Vervolgens was het Van Gerwen die als eerste op matchpoint wist te komen door een leg van Price af te snoepen. Price was daardoor wat aangeslagen en wist vervolgens de triples niet meer zo eenvoudig te winnen. Dat gaf Van Gerwen de gelegenheid om de wedstrijd af te maken via een finish van 72. ‘Mighty Mike’ gaan we dus terugzien in de halve finale en daarin neemt hij het op tegen Nathan Aspinall, die eerder Danny Noppert wist te verslaan.

Miniatuurvoorbeeld
Voor meer info:

Toernooicenter Cazoo European Championship 2021

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore