European Championship

Noppert trekt aan kortste eind tegen Aspinall

17 oktober 2021 15:03 Aangepast: 17 oktober 2021 15:07
Danny Noppert Beeld © Getty Images

Danny Noppert heeft de halve finale van het European Championship niet weten te bereiken. Na een bloedstollend gevecht trok de Nederlander aan het kortste eind tegen Nathan Aspinall: 10-9.

Aspinall had het voordeel om te mogen beginnen aan de wedstrijd, maar gelukkig was Noppert vanaf het begin scherp om dat voordeel af te pakken. ‘The Freeze’ won de eerste leg in in vijf beurten en gooide 92 uit door twee keer de dubbel achttien te raken. Noppert won vervolgens beide legs die hij zelf mocht beginnen in de eerste sessie. Omdat Aspinall daarna wel sterk speelde, in de legs die de Engelsman zelf mocht beginnen, stond het 3-2 voor de Nederlander.

Noppert mocht vervolgens beginnen aan de tweede sessie en opnieuw begon hij goed door zijn eigen leg te behouden. Helaas wist de 30-jarige Noppert de triples in de legs erna steeds minder te vinden en dat gaf Aspinall de gelegenheid om verder te groeien in de wedstrijd. ‘The Asp’ gooide voor de tweede keer een 11-darter en wist zelfs twee legs af te snoepen van Noppert, waardoor het opeens 6-4 stond voor de man uit Stockport.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Aspinall is Heta de baas, Price met speels gemak door

Noppert finisht sterk

Na de tweede onderbreking was Noppert vastbesloten om zich terug te vechten in de wedstrijd. Dat lukte ook, want direct wist hij een break te plaatsen. Vervolgens wist Noppert een serie aan knappe finishes neer te zetten. Via 94, 84 en 70 wist de man uit Joure weer een klein beetje weg te lopen van zijn tegenstander: 8-6.

Daarna werd het wel enorm spannend voor Noppert, want hij zag zijn tegenstander op matchpoint komen. Aspinall won drie legs op rij, maar er moest toch een beslissende leg gespeeld worden, omdat Noppert opnieuw een keurige 72-finish gooide. In de laatste leg had Aspinall het voordeel dat hij mocht beginnen. Noppert wist in die laatste leg de triples net te laat te vinden en daardoor staat Aspinall in de halve finale.

Miniatuurvoorbeeld
Voor meer info:

Toernooicenter Cazoo European Championship 2021

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore