Ga naar de inhoud
European Championship

Aspinall is Heta de baas, Price met speels gemak door

Nathan Aspinall Beeld © Lawrence Lustig/PDC

De laatste wedstrijden uit de achtste finales van het European Championship zijn gespeeld. In de Salzburgarena hebben Nathan Aspinall, Gerwyn Price en Mensur Suljovic zich weten te plaatsen voor de kwartfinales. Damon Heta, Adam Gawlas en Florian Hempel gaan we niet meer terugzien.

Finishes helpen Heta niet

Damon Heta schoot uit de startblokken. De Australiër mocht beginnen aan de wedstrijd en wist twee 13-darters achter elkaar te produceren. Aspinall schrok daarna wakker en wist het momentum af te pakken waardoor de Engelsman op gelijke hoogte kwam. De leg erna dacht ‘The Asp’ op voorsprong te komen, maar hij miste twee pijlen op dubbel 12. Heta stond op 104 en die poetste hij knap van het bord. 

Aspinall wist dat het na de pauze beter moest en schakelde een tandje erbij. Heta stond op zijn beurt nog steeds uitstekend te gooien, maar het was Aspinall die een gat wist te slaan door vier legs op rij te winnen. Om niet op een te grote afstand te komen moest ‘The Heat’ alles uit de kast halen. Voor de tweede onderbreking wist hij nog net een leg af te snoepen van Aspinall door een 127-finish te gooien: 6-4.

Van
Lees ook:
Van Gerwen soeverein langs Wade naar laatste acht

Die tweede onderbreking heeft Heta echter geen goed gedaan. De 34-jarige Australiër miste een paar kansen die hij kreeg en daardoor liep Aspinall uit naar een 9-4 voorsprong. Heta wist vervolgens het feestje van Aspinall nog even uit te stellen door twee legs te winnen. Onder andere door opnieuw een hoge finish, dit keer van 141. Daarna was het toch echt gedaan voor Heta: 10-6.

Price heeft geen kind aan Gawlas

Gerwyn Price mocht aantreden tegen Adam Gawlas. De 19-jarige Tsjech had weinig last van spanning en kwam brutaal op een 2-0 voorsprong. Price, niet voor niets de nummer 1 van de wereld, toonde zijn spierballen en ging uiteindelijk met een voorsprong de pauze in. Die voorsprong wist ‘The Iceman’ vervolgens verder uit te bouwen door de tweede sessie ruim te winnen: 7-3.

Smith
Lees ook:
Smith na kraker onderuit tegen Searle, eenvoudige zege Price

Hempel kan niet opnieuw stunten

De laatste wedstrijd van de avond ging tussen Mensur Suljovic en de man die voor een stunt zorgde door Peter Wright te verslaan, Florian Hempel. Suljovic had tijdens de wedstrijd een groot voordeel, namelijk het publiek. Tijdens de wedstrijd scandeerde het publiek regelmatig de naam van ‘The Gentle’ en floten zij wanneer Hempel aan de oche stond. Het publiek ging alleen maar heftiger tekeer toen zij Suljovic, in de eerste leg, 136 uit zagen gooien. 

Hempel liet zich echter niet gemakkelijk afleiden en wist behoorlijk tegenstand te bieden. De 49-jarige Suljovic was in de eerste twee sessies uiteindelijk wel iets beter en stond daardoor op een 6-4 voorsprong. Lang zag het er naar uit dat beide heren de wedstrijd rustig uit zouden gaan spelen. Zes achtereenvolgende legs werden gewonnen door degene die aan de leg mocht beginnen. De 31-jarige Hempel gaf echter niet op en wist een break te plaatsen in leg zeventien. Vervolgens hield de Duitser zijn eigen leg en moest er een beslissende leg gespeeld worden. Daarin was Hempel zijn zenuwen niet goed genoeg de baas en daardoor ging de overwinning naar Suljovic: 10-9.

Toernooicenter
Voor meer info:
Toernooicenter Cazoo European Championship 2021