European Championship

Van Gerwen soeverein langs Wade naar laatste acht

16 oktober 2021 22:47 Aangepast: 16 oktober 2021 22:59
Michael van Gerwen Beeld © Getty Images

Michael van Gerwen heeft de kwartfinale van het European Championship weten te bereiken door James Wade te verslaan. In een wedstrijd die veel breaks kende werd het 10-4 in het voordeel van de Nederlander.

Voor de wedstrijd begonnen was had Van Gerwen zichzelf een voordeel gegeven door ervoor te zorgen dat hij mocht beginnen aan de wedstrijd. Bij een gelijke stand zou dat betekend hebben dat de Nederlander aan de beslissende leg mocht beginnen. ‘Mighty Mike’ begon de wedstrijd daarna ook goed door eerst de eigen leg te behouden en daarna direct de leg van Wade af te pakken. Wade kon daarna een break terug plaatsen, maar vervolgens was het weer Van Gerwen die de dienst uit wist te maken. Met opnieuw een break en vervolgens een 106-finish ging de Nederlander de eerste pauze in met een 4-1 voorsprong.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

IJzersterke Van Gerwen overklast Krcmar

Na de onderbreking vielen de breaks als rijpe appelen. Vier van de vijf legs werden verloren door degene die hem mocht beginnen. Opvallend was daarbij dat de man uit Vlijmen als enige een eigen leg wist te houden en dat Wade, tot op dat moment, nog geen één keer zijn eigen leg wist te houden. ‘The Machine’ kwam er ook in de tweede sessie dus niet aan te pas. Van Gerwen gooide tussendoor nog een 125-finish en nam zo een riante voorsprong: 8-2. 

Die voorsprong gaf de 32-jarige Van Gerwen niet meer uit handen. Wade deed na de tweede onderbreking nog wel iets terug. De Engelsman wist een leg te winnen die Van Gerwen was begonnen en wist voor het eerst zijn eigen leg te houden via een 142-finish. Verder dan dat kwam Wade niet, waardoor we ‘Mighty Mike’ terug gaan zien in de kwartfinale. Van Gerwen mag in die kwartfinale flink aan de bak. De drievoudig wereldkampioen mag het namelijk gaan opnemen tegen de regerend wereldkampioen, Gerwyn Price.

Miniatuurvoorbeeld
Voor meer info:

Toernooicenter Cazoo European Championship 2021

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore