Ga naar de inhoud
European Championship

Smith na kraker onderuit tegen Searle, eenvoudige zege Price

Michael Smith Beeld © Lawrence Lustig/PDC

Na een heerlijke strijd heeft Ryan Searle de tweede ronde van de European Championship weten te halen. 'Heavy Metal' wist met 6-5 te winnen van Michael Smith. Gerwyn Price won probleemloos van Ritchie Edhouse, terwijl James Wade ontsnapte aan uitschakeling.

Voor James Wade begon het EK tegen zijn jongere landgenoot Adam Smith-Neale. 'Big Dog' maakte zijn debuut op het toernooi, waar Wade het EK in 2018 al eens wist te winnen. Het was echter Smith-Neale die tot twee keer toe een voorsprong van twee legs wist te pakken. 'The Machine' bleef echter aanhaken en uiteindelijk moest een beslissende leg voor de winnaar zorgen. Na vijftien pijlen ging die naar Wade.

Searle wint na thriller

Ryan Searle speelde nog niet eerder op het EK en leek al snel weer afscheid te moeten nemen van het toernooi. Michael Smith liep namelijk al snel uit naar een 3-0 voorsprong en leek op rozen te zitten, maar 'Heavy Metal' wist terug te komen tot 3-2. Nadat hij op 4-4 weer op gelijke hoogte was gekomen, kwam hij in de volgende leg voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong. 'Bully Boy' wist de stand weer gelijk te trekken, maar Searle haalde met zijn eerste pijl voor de wedstrijd de zege binnen in de beslissende leg.

Geen problemen voor Price

Als nummer één van de PDC Order of Merit is Price een van de topfavorieten voor de titel. De Welshman maakte dat direct waar tegen Ritchie Edhouse. De Engelsman gooide een paar ijzersterke beurten en kwam in totaal tot vijf keer een 180. Omdat 'The Madhouse' echter ook veel zwakke beurten kende, kon 'The Iceman' uitlopen naar een eenvoudige 6-2 overwinning.

Ook Adam Gawlas en Nathan Aspinall zullen uitkomen in de tweede ronde van de European Championship. Gawlas wist met 6-4 te winnen van Joe Murnan, terwijl Aspinall met dezelfde cijfers te sterk was voor zijn landgenoot Mervyn King. Dankzij een 6-3 zege tegen Gabriel Clemens ging Damon Heta als laatste naar de volgende ronde.

Toernooicenter
Voor meer info:
Toernooicenter Cazoo European Championship 2021