European Championship

IJzersterke Van Gerwen overklast Krcmar

15 oktober 2021 23:16 Aangepast: 16 oktober 2021 08:29
Michael van Gerwen Beeld © Getty Images

Michael van Gerwen heeft op overtuigende wijze de tweede ronde van de European Championship weten te halen. Met groots machtvertoon was hij met 6-2 veel te sterk voor de Kroaat Boris Krčmar.

Michael van Gerwen kent tot nu toe een wisselvallig jaar. Uitstekende wedstrijden werden te vaak afgewisseld met heel matige. In de eerste ronde van de European Championship stond 'Mighty Mike' echter weer ijzersterk te gooien. De Nederlander moest het daarin opnemen tegen Boris Krčmar, die zijn debuut maakte op het EK.

Verschil vanaf het begin al duidelijk

Direct vanaf de start was al duidelijk dat Van Gerwen een uitstekende avond zou kennen. De Nederlander begon direct met een 180 en wist na elf darts de eerste break al te pakken. Na een knappe 128-finish breidde hij zijn voorsprong direct uit, terwijl hij ook de twee legs daarna op zijn naam wist te schrijven. Een ietwat mindere leg zorgde er voor dat ook de Kroaat een leg wist te pakken, maar het verschil was voor de pauze al enorm.

In het tweede deel van de wedstrijd kon 'Mighty Mike' eenvoudig uitlopen naar een ruime zege. Hij kon zichzelf zelfs een slechte leg permiteren, maar met zijn eerste pijl voor de wedstrijd haalde hij meteen een 6-2 zege binnen.

Miniatuurvoorbeeld
Voor meer info:

Toernooicenter Cazoo European Championship 2021

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore