Ga naar de inhoud
European Championship

Wright verliest van debutant Hempel, ook Whitlock onderuit

Peter Wright Beeld © Lawrence Lustig/PDC

De openingsdag van de European Championship is begonnen met een enorme stunt. Peter Wright ging met 6-3 zeer verrassend onderuit tegen debutant Florian Hempel. Ook Simon Whitlock is direct onderuit gegaan. De als zevende geplaatste Australiër verloor van William Borland.

Voorafgaand gold Simon Whitlock als de grote favoriet tegen William Borland. 'The Wizard' wist het toernooi in 2012 al eens te winnen, terwijl 'Big Willie' nog nooit eerder actief was op het EK. Whitlock kwam dan ook op een 2-0 voorsprong, maar zakte daarna helemaal weg. Borland wist uiteindelijk met 6-3 te winnen.

De Sousa door het oog van de naald

Ook José de Sousa was direct dicht bij uitschakeling. De regerend winnaar van de Grand Slam of Darts moest het opnemen tegen Lewis Williams, die net zoals Borland zijn debuut wist te maken. Scorend was 'The Prince of Wales' in het begin duidelijk te sterk voor de Portugees, maar omdat hij veel problemen had met de dubbel pakte 'The Special One' toch de voorsprong bij het ingaan van de pauze. De Sousa wist die voorsprong in het tweede deel vast te houden en liep uit naar een 6-4 zege.

Humphries wint na kraker

Het spannendste duel van de avond was een strijd tussen de twee 'jonkies' Luke Humphries en Callan Rydz. Na een zeer spannende wedstrijd was er uiteindelijk een beslissende leg nodig om tot een winnaar te komen. 'Cool Hand Luke' wist met zijn eerste pijl voor de wedstrijd daarin direct toe te slaan.

Megastunt voor debutant

Regerend kampioen Peter Wright moest het opnemen tegen Florian Hempel, die zijn debuut maakte op een televisietoernooi. De Duitser kende echter weinig last van zenuwen want hij pakte direct een 3-0 voorsprong en stond bij de pauze al met 4-1 voor. Wright zou Wright niet zijn als hij vervolgens met andere pijlen zou gaan gooien. Dat liep echter ook niet bij 'Snakebite' zodat hij toch weer de pijlen pakte waarmee hij aan de wedstrijd begon. Scorend ging het al iets beter, maar hij kwam te laat op gang. Hempel bleef vooral op de dubbel ijzersterk en wist met 6-3 te winnen.

Andere favorieten kennen geen problemen

De overige favorieten kenden geen problemen in de eerste ronde van de European Championship. Brendan Dolan en Rob Cross kenden weinig problemen met respectievelijk Kim Huybrechts en Keane Barry, terwijl Mensur Suljovic eenvoudig won van Adam Hunt. Joe Cullen was tot slot veel te sterk voor Ted Evetts, want na een whitewash won hij met 6-0.  

Toernooicenter
Voor meer info:
Toernooicenter Cazoo European Championship 2021

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore