World Grand Prix

Price wint van Bunting en het publiek

08 oktober 2021 23:01 Aangepast: 08 oktober 2021 23:06
Gerwyn Price Beeld © Lawrence Lustig/PDC

Gerwyn Price kan nog altijd zijn titel prolongeren van de World Grand Prix. In de halve finale speelde hij niet alleen tegen Stephen Bunting, maar ook tegen het publiek. In een rommelige wedstrijd werd het 4-2 in sets.

Al direct vanaf het begin van de wedstrijd keerde het publiek zich duidelijk tegen Gerwyn Price. Voor Bunting pakte dit goed uit. Het leek er namelijk op dat ‘The Iceman’ zich behoorlijk irriteerde en dat kwam zijn spel niet ten goede. De eerste set ging met 3-1 naar de 36-jarige Bunting.

Bunting nam het goede gevoel mee de tweede set in en wist meteen een break te plaatsen.  Price beet daarna van zich af door de leg van Bunting af te pakken en liet zich vervolgens gaan in de richting van het publiek. De man uit Wales leek daarna zijn gelijk te halen door eerst op voorsprong te komen, maar kwam uiteindelijk toch tekort om de tweede set binnen te slepen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Noppert ziet finaleplaats in rook opgaan

Price recht de rug

Het nadeel voor Price was dat Bunting vervolgens mocht beginnen aan set drie. Zowel Bunting als Price deden weinig fout in de legs die zij mochten beginnen. Het kwam dus aan op een vijfde en beslissende leg. De huidige wereldkampioen opende sterk, leek daarna de leg te gaan verspelen, maar wist zichzelf op tijd te herstellen: 2-1. De Welshman rook bloed en zijn spel leek ook langzaam vooruit te gaan. Price kwam vervolgens op een comfortabele voorsprong in set vier en wist even daarna de stand weer gelijk te trekken.

Op zich was er nog niks aan de hand voor Bunting. De man uit St. Helens mocht beginnen in set vijf en kon zo weer proberen op voorsprong te komen. Even leek dit ook te gaan gebeuren. De eerste vier legs gingen allemaal met de darts mee en ook de laatste leg leek te gaan naar degene die hem mocht beginnen. Het lukte ‘The Bullet’ alleen niet om een goede kans voor zichzelf te creëren op het beslissende moment en zo stond Price voor het eerst op voorsprong in sets: 3-2.

Bunting was kapot gespeeld en Price had dit ook in de gaten. De titelverdediger kreeg daardoor een boost en was vastberaden om de wedstrijd zo snel mogelijk in het slot te gooien. Dat lukte. Met een eindsprint werd set zes eenvoudig gewonnen en daardoor staat Price in de finale. In die finale gaat hij het opnemen tegen zijn landgenoot Jonny Clayton.

Miniatuurvoorbeeld
Voor meer info:

Toernooicenter BoyleSports World Grand Prix Darts 2021

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore