World Grand Prix

Noppert ziet finaleplaats in rook opgaan

08 oktober 2021 21:27 Aangepast: 08 oktober 2021 21:36
Danny Noppert Beeld © Getty Images

Danny Noppert is in de halve finale van de World Grand Prix gestrand. De Nederlander speelde zeker niet slecht, maar Jonny Clayton was net even iets scherper bij het finishen. In een vermakelijk duel werd het 4-1 in sets voor de man uit Wales.

Noppert, die mocht beginnen aan de wedstrijd, liet zich direct gelden door zijn eigen leg te behouden door in vijf beurten uit te zijn. Het lukte de Nederlander echter niet dat kunstje te herhalen in de legs erna. Clayton deed Noppert vooral pijn door in de derde leg een 11-darter te produceren in de leg die Noppert mocht beginnen. Met een strakke 108-finish haalde ‘The Ferret’ de eerste set binnen.

Noppert moest dus uit een ander vaatje tappen om niet verder achterop te raken. En dat lukte. Mede door een paar slechtere beurten van Clayton kon ‘The Freeze’ direct de leg van de Welshman afpakken. De drie opvolgende legs gingen allemaal met de darts mee en dat betekende dat de stand in sets weer gelijk stond: 1-1.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Price maakt geen fout tegen Chisnall

Kleine foutjes

Noppert bleef daarna goed gooien, maar maakte toch wat kleine foutjes die grote gevolgen hadden. Eerst gaf de man uit Joure zijn eigen leg uit handen en vergat daarna de kansen af te maken die hij kreeg om vervolgens Clayton weer pijn te doen. De derde set ging dan ook gemakkelijk naar de 47-jarige Clayton. 

In de vierde set deed Noppert er weer een schepje bovenop en kwam al snel op een 2-0 voorsprong. Helaas kon de Nederlander dat niveau niet vasthouden en zag zo zijn voorsprong als sneeuw voor de zon verdwijnen waardoor het 3-1 in sets stond.

Het geloof zakte bij Noppert steeds verder weg. Helemaal toen de 30-jarige Fries zag dat zijn tegenstander 112 van het bord poetste. Clayton, die eerder dit jaar al The Masters en de Premier League won, bleef stug doorspelen en trok ook set vijf gemakkelijk naar zich toe. Dit zorgt ervoor dat we Clayton terug gaan zien in de finale.

Miniatuurvoorbeeld
Voor meer info:

Toernooicenter BoyleSports World Grand Prix Darts 2021

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore