World Grand Prix

Price maakt geen fout tegen Chisnall

08 oktober 2021 00:38 Aangepast: 08 oktober 2021 00:43
Gerwyn Price Beeld © Lawrence Lustig/PDC

Titelverdediger Gerwyn Price heeft zich vanavond ten koste van Dave Chisnall geplaatst voor de halve finale van de World Grand Prix. De nummer één van de wereld won met 3-0 in sets van de 41-jarige Engelsman.

Zonder groots te spelen wist Price de openingsset met 3-0 in zijn voordeel te beslissen. Ook de tweede set leek, door veel gemiste dubbels van Chisnall, in snelvaart de kant van 'The Iceman' op te gaan. Toch lukte het Chisnall om een vijfde leg af te dwingen, maar deze ging dankzij een 104 finish alsnog de kant op van Price. 

In het derde bedrijf gingen de eerste twee legs met de darts mee. In de derde leg wist Price een beslissende break te forceren dankzij een 100 finish, waarna hij het duel in zijn voordeel besliste. 

Clayton in spannend duel voorbij Ratajski

Ook Jonny Clayton zien we terug in de halve finale. De Welshman was vanavond na een mooi gevecht met 3-2 in sets te sterk voor Krzysztof Ratajski uit Polen.

'The Ferret' wist in de openingsleg zijn tegenstander direct te breaken, maar zag Ratajski onmiddelijk langszij komen. Aangezien Clayton de twee daaropvolgende legs wel wist te winnen, kwam hij op een 1-0 voorsprong. 

In het tweede bedrijf, dat Clayton mocht beginnen, gingen alle legs tegen de darts in. Deze breaks werden gerealiseerd door een aantal prachtige finishes. Ratajski gooide een 132 en 113 finish en tussendoor was het de beurt aan Clayton met een 150 checkout.

De 44-jarige Pool wist zelfs op een 2-1 voorsprong in sets te komen, maar kon niet doordrukken. De vierde set ging namelijk met 3-0 naar Clayton en de huidige nummer 14 van de wereld was ook de sterkste in de vijfde set. Hierdoor mag hij morgen aantreden tegen Danny Noppert, die eerder vanavond won van Ian White.

Bunting laatste halve finalist

Stephen Bunting heeft zich als laatste darter geplaatst voor de halve finale van de World Grand Prix. De voormalig Lakeside-kampioen won met 3-1 in sets van Ryan Searle.

In een duel met veel gemiste dubbels aan beide kanten, was het Searle die met 3-1 de eerste set won. Na de onderbreking kwam Bunting beter voor de dag wat hem de tweede set opleverde.

In het derde bedrijf was het Searle die op een 2-0 voorsprong kwam en in totaal zes pijlen voor de set kreeg. 'The Bullet' gaf zich echter niet gewonnen en knokte zich terug tot 2-2. Via een mooie 82 finish kwam Bunting op 2-1 in sets.

Ondanks deze mentale tik wist Searle de eerste leg van de vierde set te winnen. Ook de daaropvolgende drie legs gingen met de darts mee, waarin Bunting twee 'ton plus' finishes wist te gooien. In de vijfde leg leek Searle een beslissende set af te dwingen, maar hij faalde op de dubbel. Bunting profiteerde en treft morgen Price in de halve finale.

Miniatuurvoorbeeld
Voor meer info:

Toernooicenter BoyleSports World Grand Prix Darts 2021

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore