World Grand Prix

White wint na bizarre comeback, Clayton de sterkste in kraker

06 oktober 2021 23:18 Aangepast: 07 oktober 2021 00:01
Ian White Beeld © Lawrence Lustig/PDC

Ian White heeft na een krankzinnige wedstrijd de kwartfinale weten te halen op de World Grand Prix. 'Diamond' leek op weg naar een kansloze nederlaag tegen Darius Labanauskas, maar wist uiteindelijk toch met 3-2 te winnen. Ook Krzysztof Ratajski en Jonny Clayton wisten te winnen.

Twee keer eerder wist Ian White in de kwartfinale te komen van de World Grand Prix. Dat leek hem dit jaar niet te lukken, want tegen Darius Labanauskas keek hij na zes legs tegen een 0-2 achterstand aan. De Engelsman moest daarom zelfs vrezen voor een whitewash.

'Diamond' wist zichzelf echter op te richten. Hij wist zijn niveau op te krikken en kreeg het publiek achter zich door met 3-1 de derde set te winnen. Met dezelfde cijfers ging de vierde set ook naar White, zodat de stand weer helemaal gelijk was. De eerste leg van de laatste set ging naar de Litouwer, maar dankzij een knappe 136-finish werd door White de stand weer gelijk gemaakt. De Engelsman kwam een leg later voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong, maar wederom werd het gelijk. Een beslissende leg was nodig om tot een winnaar te komen en met zijn eerste pijl voor de wedstrijd sloeg White genadeloos toe.

Ratajski overtuigt opnieuw

In de eerste ronde had Krzysztof Ratajski verrast door te winnen van Nathan Aspinall en in de tweede ronde moest hij wederom zien af te rekenen met een Engelsman, aangezien Rob Cross de tegenstander was. De Pool leek niet onder de indruk van de voormalig wereldkampioen, want met 3-0 had hij de eerste set al te pakken. Ook de tweede set eindigde in 3-0, maar dit keer was het Cross die wist te winnen.

In de derde set kwam 'The Polish Eagle' direct weer op voorsprong en stond deze niet meer af. Hij won met 3-1 en had nog maar één set nodig voor een plek in de kwartfinale. Ook in de vierde set pakte hij de eerste leg, waarna 'Voltage' alleen maar kon volgen. Het lukte de Engelsman echter niet om Ratajski onder druk te zetten, zodat ook de vierde set met 3-1 naar de Pool ging en het resultaat uiteindelijk een 3-1 overwinning in sets was.

Clayton wederom ijzersterk

Het mooiste affiche van de avond stond als laatste op de planning, aangezien er een clash stond te wachten tussen de finalisten van de Premier League. Jonny Clayton won toen ruim van José De Sousa en pakte nu ook direct de eerste leg. Hij had in de daaropvolgende legs echter veel moeite om op het bord te komen en zag daardoor 'The Special One' met de set aan de haal gaan. In de tweede set was het de Portugees die de eerste leg pakte, maar dit keer ging de set juist naar Clayton.

'The Ferret' pakte vervolgens weer de eerste set van de derde set en nadat De Sousa vijf pijlen voor de dubbel had gemist, wist Clayton ook de tweede leg te pakken en via een 100-finish was de derde set voor hem. De Welshman wist in de vierde set direct te beginnen met een break door voor de derde leg op rij een finish van 100 of hoger te gooien en besliste daarmee de wedstrijd. Hij deed het in stijl met een 112-finish, zodat hij dankzij een 3-1 zege naar de kwartfinale gaat.

Miniatuurvoorbeeld
Voor meer info:

Toernooicenter BoyleSports World Grand Prix Darts 2021

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore