World Grand Prix

Labanauskas en Ratajski winnen, Schotten naar huis

04 oktober 2021 22:42 Aangepast: 05 oktober 2021 00:23
Darius Labanauskas Beeld © Lawrence Lustig/PDC

Op dag twee van de World Grand Prix 2021 zijn de laatste acht wedstrijden uit de eerste ronde gespeeld. Van de vijf Nederlanders die deel mochten nemen zijn er nog maar twee over. Dit zijn Danny Noppert en Vincent van der Voort. Verder zien we onder andere Jonny Clayton, Rob Cross en Ian White terug in de tweede ronde.

Darius Labanauskas heeft, bij zijn debuut op de World Grand Prix, de tweede ronde bereikt ten koste van Brendan Dolan. De man uit Litouwen begon wat zenuwachtig aan de wedstrijd, kwam in de eerste set met 2-0 achter, maar wist de set uiteindelijk wel te winnen. De zenuwen waren echter nog niet verdwenen bij ‘Lucky D’, want Dolan kon de tweede set gemakkelijk behouden. In de derde en beslissende set gaf ‘The History Maker’ echter niet thuis en zo ging de overwinning naar Labanauskas.

Clayton trakteert

Jonny Clayton heeft, op zijn 47e verjaardag, Callan Rydz getrakteerd op een flink pak slaag. ‘The Ferret’ stond slechts één leg af, gooide een gemiddelde van bijna 95 en gaf daarmee aan dat hij kanshebber is op de eindoverwinning. Het hoogtepunt van de wedstrijd kwam dan ook van Clayton en dat was in de tweede leg van de tweede set. Terwijl Rydz nog niet eens op een finish stond gooide de Welshman 170 van het bord.

Ratajski wint vermakelijk duel

Krzysztof Ratajski heeft de tweede ronde weten te bereiken door Nathan Aspinall te verslaan na een zeer vermakelijk duel. ‘The Polish Eagle’ en ‘The Asp’ gaven elkaar weinig ademruimte en er moest een beslissende derde set gespeeld worden. In die derde set waren de eerste drie legs allemaal een break. Ratajski mocht de vierde leg beginnen en deed dit uitstekend. Aspinall was pas na de twaalfde pijl open en kon die achterstand niet meer inhalen waardoor de Pool met de overwinning aan de haal ging.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Bunting verrast tegen Gurney, Van den Bergh verliest meteen

Schotten kunnen koffers pakken

Peter Wright en Gary Anderson hebben de eerste ronde niet weten te overleven. ‘Snakebite’ won nog de eerste leg van de eerste set, maar verloor daarna drie legs op rij van Rob Cross. ‘Voltage’ wist de fouten die Wright maakte genadeloos af te straffen waardoor we de Engelsman terug gaan zien in de tweede ronde.

Gary Anderson en Ian White waren niet in hun beste vorm. In een wedstrijd waar veel fout ging, bij Anderson voornamelijk bij het openen en bij White voornamelijk bij het finishen, moesten alle vijftien legs worden gespeeld. Even leek het er op dat White zou bezwijken onder de druk, maar omdat ‘The Flying Scotsman’ zijn enige kans op de winst niet wist te benutten ging de overwinning toch naar de man uit Stoke-on-Trent.

De Sousa eenvoudig langs Durrant

De laatste wedstrijd uit de eerste ronde ging tussen Jose de Sousa en Glen Durrant. ‘Duzza’ zit al een behoorlijk lange tijd niet lekker in zijn vel en dat was ook tijdens deze wedstrijd zichtbaar. De Engelsman had regelmatig de neiging om het bord doormidden te slaan. ‘The Special One’ liet zich hier niet door afleiden en kon eenvoudig de wedstrijd beslissen in zijn voordeel. Het werd 2-0 in sets. Durrant won nog wel één leg.

Miniatuurvoorbeeld
Voor meer info:

Toernooicenter BoyleSports World Grand Prix Darts 2021

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore