World Grand Prix

Bunting verrast tegen Gurney, Van den Bergh verliest meteen

03 oktober 2021 23:42 Aangepast: 04 oktober 2021 04:04
Stephen Bunting Beeld © Lawrence Lustig/PDC

Stephen Bunting heeft op overtuigende wijze de tweede ronde van de World Grand Prix weten te halen. 'The Bullet' gooide ijzersterk en was daardoor veel te sterk voor Daryl Gurney. Dimitri Van den Bergh ging tegen Ryan Searle net onderuit, terwijl Gerwyn Price na een geweldige pot wist te winnen van Michael Smith.

Stephen Bunting kent tot nu toe nog geen al te gelukkig 2021. Op het WK kwam hij weliswaar nog tot de halve finale, maar sindsdien werd hij steeds al vroeg in de toernooien uitgeschakeld. Daryl Gurney gold daarom als de favoriet in de wedstrijd en wist ook meteen de eerste leg te pakken. Het was daarna echter 'The Bullet' die opstond en vooral in zijn eigen legs ijzersterk was. Door twee keer een 12-darter te gooien pakte hij de eerste set.

In de tweede set werd het niveauverschil tussen beide darters alleen maar groter. Wederom begon Bunting met een 12-darter, waarna Gurney de stand weer gelijk trok. Een knappe 113 finish bracht de Engelsman wederom op voorsprong en dankzij een geweldige 10-darter wist hij de 2-0 zege binnen te slepen.

Cullen stelt teleur

Voor Joe Cullen begon de World Grand Prix tegen Ross Smith. De nummer 13 van de PDC Order of Merit zat echter geen moment in de wedstrijd en verloor de eerste set dan ook al vrij kansloos met 0-3. In de tweede set wist hij wel direct de eerste leg te pakken, maar liep vervolgens ook weer achter de feiten aan. Smith gooide zelf uitstekend en won de tweede set dan ook probleemloos met 1-3.

Van den Bergh na kraker uitgeschakeld

Voor Dimitri Van den Bergh is de World Grand Prix vooralsnog niet zijn favoriete toernooi. In zijn twee voorgaande deelnames wist de Belg pas één wedstrijd te winnen. In zijn wedstrijd tegen Ryan Searle kwam hij ook direct in de problemen. Van den Bergh gooide weliswaar goed, maar 'Heavy Metal' was net iets beter en won dan ook met 2-3. De tweede set ging vervolgens probleemloos naar 'The Dreammaker' en hij won ook direct de eerste leg in de derde set. 

Van den Bergh leek vervolgens ook de tweede leg voor het grijpen te hebben, maar deze ging toch nog naar Searle. De Engelsman pakte na een sterke reeks ook de derde leg en kreeg vervolgens pijlen voor de wedstrijd. Deze werden gemist, zodat de stand weer gelijk werd getrokken en een beslissende leg moest zorgen voor een winnaar. Ondanks dat Van den Bergh mocht beginnen, was het 'Heavy Metal' die het initiatief nam. Door 180 te gooien wist 'The Dreammaker' weer langszij te komen. Beide darters kregen een pijl voor de wedstrijd en uiteindelijk was het Searle die de pot binnen wist te halen.

Andere favorieten winnen wel

Dave Chisnall, James Wade en Gerwyn Price wisten de tweede ronde wel te halen. Chisnall was na een spannende wedstrijd met 2-1 te sterk voor Mensur Suljovic, terwijl James Wade met dezelfde cijfers net wist te winnen van Damon Heta. Het op papier mooiste affiche was de strijd tussen Gerwyn Price en Michael Smith. 'Bully Boy' gooide zelf een goede wedstrijd, maar de regerend wereldkampioen toonde in voortreffelijke vorm te zijn. Door als enige darter van de avond een gemiddelde te gooien boven de 100 wist hij met 2-0 te winnen en begon daarmee als ook regerend kampioen van de World Grand Prix in stijl aan zijn jacht op titelprolongatie.

Miniatuurvoorbeeld
Voor meer info:

Toernooicenter BoyleSports World Grand Prix Darts 2021

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore