Darts

Eindelijk eerste titel in 2021 voor Van Gerwen

18 september 2021 23:17 Aangepast: 18 september 2021 23:41

Op de 261ste dag van 2021 is het Michael van Gerwen dan eindelijk gelukt: hij heeft zijn eerste titel van het jaar te pakken. De Nederlander versloeg in een spannende finale van de Nordic Masters de verrassende finalist Fallon Sherrock en mag zich de eerste winnaar van dit World Series-toernooi ooit noemen.

Van Gerwen begon lekker aan de wedstrijd: met zijn eerste beurt gooide hij een 180-er en via een 110-finish pakte hij al snel een 2-0 voorsprong. In de derde leg gooide Sherrock haar eerste 180-er, waarna ze de Nederlander direct weer kon terug breaken. Twee legs later pakte ze zélf een break voorsprong, waardoor ze met een 3-2 voorsprong de eerste pauze inging.

Direct na de pauze plaatste Van Gerwen in 14-darts de re-break, maar ‘Mighty Mike’ kon de wedstrijd nog niet naar zijn hand zetten. Het was Sherrock die drie legs op rij won en daarmee zelfs op een 6-3 voorsprong kwam. Gelukkig voor Van Gerwen pakte hij net voor de tweede onderbreking de leg af van Sherrock, waardoor de achterstand ‘maar’ twee legs bedroeg: 6-4.

Sherrock kan niet (meer) volgen

Nadat de drie daaropvolgende legs met de darts meegingen, wist Van Gerwen via een knappe 85-finish de stand sinds lange tijd weer gelijk te trekken met Sherrock op 36: 7-7. Het bleek een cruciaal moment in de wedstrijd: vanaf dat moment was het Van Gerwen die de regie in handen kreeg en ook duidelijk pakte. Hij kwam voor de tweede keer in de wedstrijd een break voor en voelde dat hij klaar was om zijn eerste titel van het jaar te pakken. Na een handvol gemiste dubbels sloeg hij met zijn laatste dart in de hand alsnog toe om op matchpoint te komen: 10-7. Sherrock kan zeker terug kijken op een prima finale, maar een droomzege zat er niet meer in. Ze kreeg een 130-finish niet uitgegooid, waarna Van Gerwen met een finish van 80 de 11-7 overwinning over de streep trok.

Sterke zege in halve finales

Van Gerwen moest in de halve finales afrekenen met Jonny Clayton. ‘The Ferret’ wist tijdens de kwartfinales nog ruim te winnen van Peter Wright, maar kon niet voor de tweede keer vandaag een top 3 van de wereld speler verslaan. Tot 3-3 ging de wedstrijd gelijk op, maar daarna was het Van Gerwen die de regie in handen nam. Hij liep al snel uit naar een 7-3 voorsprong en kon de finaleplek al bijna ruiken. Uiteindelijk werd het een 11-7 overwinning voor de Nederlander, die daarmee een prima generale kenden voor de uiteindelijk gewonnen finale.

Grootse comeback Sherrock

Fallon Sherrock wist zich op miraculeuze wijze te plaatsen voor haar eerste televisiefinale bij de PDC. De Britse kon aanvankelijk niet op tegen Dimitri van den Bergh en keer tegen achterstanden van 7-1, 8-2 en 9-3 aan. Maar vanaf dat moment begon het missen bij de Belg en begon Sherrock er steeds meer in te geloven. Van den Bergh kwam bij 10-6 op één leg van de zege, maar miste in totaal acht matchdarts. Sherrock gooide stoïcijns door en via een 100-finish maakte zij haar comeback compleet: 11-10.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore