Nordic Darts Masters

Clayton overtuigt in kwartfinale, Van den Bergh wint ook

18 september 2021 14:51 Aangepast: 18 september 2021 14:53
Jonny Clayton Beeld © Lawrence Lustig/PDC

Jonny Clayton heeft op overtuigende wijze de halve finale van de Nordic Darts Masters behaald. De Welshman was met 10-3 veel te sterk voor Peter Wright. Dimitri Van den Bergh wist na een heerlijke strijd te winnen van Gary Anderson, terwijl Fallon Sherrock zonder te spelen al naar de halve finale mag.

De middag begon met een strijd tussen Dimitri Van den Bergh en Gary Anderson. Het duel ging vanaf het begin al op en neer. In de derde leg wist 'The Flying Scotsman' de eerste break te plaatsen, waarna de Belg drie legs op rij pakte. Anderson plaatste meteen weer een break terug, maar 'The Dreammaker' had bij het ingaan van de tweede pauze toch weer de voorsprong te pakken.

Nadat het derde blok ook weer begon met twee breaks was het vervolgens Van den Bergh die het eerst zijn eigen leg wist te pakken en leek daarmee de wedstrijd te beslissen. Helemaal omdat hij in de leg daarna twee pijlen kreeg om nog een break te plaatsen. De Belg miste, waarna Anderson profiteerde met een knappe 112 finish. De Schot wist zijn niveau flink op te krikken en wist de stand gelijk te trekken tot 8-8. Van den Bergh behield zijn eigen leg, waarna Anderson twee pijlen miste om een beslissende leg af te dwingen. Het was vervolgens 'The Dreammaker' die de leg pakte en daarmee met 10-8 wist te winnen.

Groot machtsvertoon van Clayton

Het duel tussen Peter Wright en Jonny Clayton was een kopie van een week eerder toen beide darters tegenover elkaar stonden in de halve finale van de World Cup of Darts. Clayton wist toen te winnen, al was het uiteindelijk Wright die samen met zijn kompaan John Henderson aan het eind van de avond met de beker op het podium stond. De Schot wist in de openingsleg direct te breaken, maar de volgende vier legs gingen allemaal naar Clayton.

Het tweede blok begon ook direct met een break van de Welshman, waarna beide darters de resterende eigen legs tot aan de volgende pauze wisten te behouden. Tijdens het derde en laatste blok stond er geen maat meer op Clayton. Hij won drie legs op rij en won daarmee afgetekend met 10-3.

Sherrock direct naar halve finale

Zonder te spelen verzekerde Fallon Sherrock zich van een plek in de halve finale. 'The Queen of the Palace' zou in de kwartfinale moeten gooien tegen Gerwyn Price, maar de regerend wereldkampioen moest zich terugtrekken vanwege een elleboogblessure.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore