Nordic Darts Masters

Van Gerwen met veel moeite langs Labanauskas

17 september 2021 23:45 Aangepast: 17 september 2021 23:50
Michael van Gerwen Beeld © Lawrence Lustig/PDC

Tijdens de loting werd Michael van Gerwen gekoppeld aan een van de sterkste uitdagers tijdens de Nordic Darts Masters, Darius Labanauskas. Van Gerwen was scorend veruit de betere, maar miste hier en daar nog wel wat dubbels. Labanauskas maakte daar dankbaar gebruik van en zo werd het een nipte overwinning voor de man in het appeltjesgroen: 6-5.

Van Gerwen begon goed door meteen zijn eigen leg te houden in veertien darts. Daarna werd hem wel duidelijk gemaakt dat hij aan de bak moest, want Labanauskas gooide daarna een finish van 116 van het bord. Het signaal was duidelijk binnen gekomen, want nadat de Nederlander weer zijn eigen leg wist te behouden, was hij er als de kippen bij om de eerste break van de wedstrijd te plaatsen.

Helaas kon ‘Mighty Mike’ die break niet verzilveren. ‘Lucky D’ snoepte de leg van Van Gerwen af en kwam even later zelfs langszij. Vervolgens wist de man uit Vlijmen met heel veel moeite weer op voorsprong te komen, maar kon hij niet voldoende druk zetten in de leg die Labanauskas daarna mocht beginnen.

Bij een stand van 4-4 kreeg Van Gerwen weer de kans om op een voorsprong te komen, maar hier slaagde hij niet in. Vijf pijlen voor de dubbel werden gemist en de man uit Litouwen nam het cadeau met beide handen aan. Van Gerwen moest dus in de achtervolging en sleepte er een beslissende leg uit. In die laatste leg liet Van Gerwen zien uit welk hout hij gesneden is en won die leg overtuigend. In de kwartfinale gaat Van Gerwen het opnemen tegen Madars Razma uit Letland.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Favorieten maken geen fouten, Aspinall onderuit

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore