Nordic Darts Masters

Favorieten maken geen fouten, Aspinall onderuit

17 september 2021 19:15 Aangepast: 17 september 2021 23:06
Nathan Aspinall Beeld © Lawrence Lustig/PDC

Voor de allereerste keer staat de Nordic Darts Masters op het programma tijdens de World Series van de PDC. Het toernooi speelt zich af in de hoofdstad van Denemarken, Kopenhagen. De grote favorieten bleven eenvoudig overeind in de eerste speelronde. Opvallend was de ruime overwinning van Fallon Sherrock en het verlies van Nathan Aspinall.

De eerste partij ging tussen de Belg Dimitri van den Bergh en de Zweed Johan Engström. De 45-jarige ‘Sweet Ferret’ heeft behoorlijk wat ervaring en dat bracht hem een heel eind tegen een niet al te scherp spelende Van den Bergh. Mede door finishes van 111 en 120 zat Engström dicht op de hielen van ‘The Dream Maker’. Helaas was het net niet genoeg en ging de overwinning naar de jonge Belg: 6-4.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Schotland toont karakter en wint World Cup of Darts

Welshmen eenvoudig door, Aspinall naar huis

De mannen uit Wales, Jonny Clayton en Gerwyn Price, beleefden een vrij gemakkelijke avond in Kopenhagen. Clayton had geen kind aan de Deen Ivan Springborg-Poulsen en won maar liefst met 6-0. Hoogtepunt van de wedstrijd was een strakke 161-finish van ‘The Ferret’. Price had het op zijn beurt ietsje moeilijker dan Clayton. ‘The Iceman’ gooide niet fantastisch en moest drie legs afstaan aan de Zweed Daniel Larsson: 6-3.

Madars Razma heeft voor een kleine stunt gezorgd door Nathan Apsinall uit te schakelen. Scorend wisten beide mannen elkaar weinig te ontlopen, maar Razma wist voor zichzelf meer kansen te creëren op de dubbel en zo stuurde de man uit Letland ‘The Asp’ met 6-4 terug naar huis.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Dubbels doen Nederland de das om tegen Schotland

Anderson en Wright op schot, Sherrock ijzersterk

Ook de twee Schotten, Gary Anderson en Peter Wright, zijn door naar de kwartfinale. Anderson was een maatje te groot voor de 27-jarige Deen Andreas Toft-Jørgensen: 6-3. ‘Snakebite’ won zijn partij met speels gemak van de Fin Marko Kantele. Kantele mocht van Wright een leg pakken, omdat de Schot de teugels wat liet vieren bij een 5-0 voorsprong. Meer dan dat zat er helaas niet in: 6-1.

Het is Fallon Sherrock gelukt om af te rekenen met Niels Heinsøe. De ‘Queen of the Palace’ won zelfs met ruime cijfers: 6-1. De 27-jarige Sherrock moest de eerste leg nog aan haar tegenstander laten, maar daarna won ze, ondanks wat bouncers en gemiste dubbels, zes legs op rij. Met het verlies van Heinsøe zijn alle drie de Denen uitgeschakeld.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore