Darts

Schotland toont karakter en wint World Cup of Darts

12 september 2021 23:12 Aangepast: 13 september 2021 13:14
Beeld © Kais Bodensieck/PDC Europe

Schotland heeft de World Cup of Darts 2021 gewonnen. Peter Wright en John Henderson waren in de finale met 3-1 te sterk voor Oostenrijk. Mensur Suljovic en Rowby-John Rodriguez hadden heel verrassend de finale bereikt, maar kwamen tegen de Schotten uiteindelijk net tekort.

De finale begon met een duel tussen beide kopmannen, waarin Mensur Suljovic met 4-1 veel te sterk was voor John Henderson. Aan Peter Wright de taak om de stand weer gelijk te trekken tegen Rowby-John Rodriguez en dat lukte probleemloos met een 4-1 overwinning. De koppelwedstrijd leek vervolgens eenvoudig naar Oostenrijk te gaan, maar werd door de Schotten alsnog met 4-3 gewonnen. Wright besliste de finale vervolgens door Suljovic met 4-3 te verslaan

Oostenrijk verrassend en overtuigend naar finale

Oostenrijk had zeer verrassend de finale bereikt door in de halve finale te winnen van Engeland. Voor Suljovic en Rodriguez was het sowieso pas de eerste keer dat ze bij de laatste vier gekomen waren, maar ze wisten direct overtuigend tot de finale te komen. Suljovic won met 4-1 van James Wade, terwijl Rodriguez met dezelfde cijfers te sterk was voor Dave Chisnall.

 

Ijzersterke Henderson flikt het opnieuw

De tweede finalist kwam uit een Brits onderonsje tussen regerend kampioen en topfavoriet Wales en Schotland, dat in de kwartfinale nog nipt van Nederland had gewonnen. Het was Henderson die verraste door met 4-2 te winnen van Gerwyn Price. Aangezien Jonny Clayton met dezelfde cijfers wist te winnen van Wright moest een koppelwedstrijd voor de beslissing zorgen. In een zeer spannend duel waren het de Schotten die wonnen en dus naar de finale gingen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Toernooicenter Cazoo World Cup of Darts 2021

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore