Darts

Dubbels doen Nederland de das om tegen Schotland

12 september 2021 17:59 Aangepast: 13 september 2021 14:27

Het is Nederland niet gelukt om de halve finales te halen van de World Cup of Darts. In de kwartfinale was Schotland net wat scherper op de dubbels tijdens de beslissende koppelwedstrijd. Schotland gaat het in de halve finale opnemen tegen titelhouder Wales.

De eerste verrassing diende zich aan voor de wedstrijd. Waar iedereen had verwacht dat Michael van Gerwen het op zou nemen tegen Peter Wright, kwam de Nederlander het podium op samen met John Henderson. Van Gerwen mocht beginnen aan de wedstrijd en hield meteen zijn eigen leg. Aan Henderson was het vervolgens de taak om hetzelfde te doen, maar door het missen van de dubbels lukte dat niet. ‘Mighty Mike’ wist te breaken en verzilverde vervolgens die break. Henderson mocht nog een leg winnen, maar Van Gerwen liet zich niet van de wijs brengen: 4-1.

Wright trekt stand gelijk

Het lukte Dirk van Duijvenbode vervolgens niet om zijn partij te winnen van Peter Wright. ‘Aubergenius’ ging wel lekker van start en wist direct een break te plaatsen. Even leek het erop dat de Nederlander de break kon verzilveren maar zijn pijl stuiterde terug uit de bullseye. Peter Wright kwam langszij en wist even later wel de break te verzilveren. Met een strakke 103-finish wist ‘Snakebite’ op matchpoint te komen en de leg erna werd het ook meteen beslist door de Schot. De koppelpartij moest dus de beslissing gaan geven.

Nederland maakt het zichzelf moeilijk

In eerste instantie leek er niks aan de hand, Nederland mocht aan de koppelwedstrijd beginnen en kwam direct op voorsprong. Schotland kwam daarna langszij en wist daarna zelfs een break te plaatsen. Dit lukte omdat Nederland verzuimde om 28 uit te gooien. Nog steeds was er weinig aan de hand. Nederland kon in de vierde leg een break terug plaatsen, maar door zes pijlen te missen op de dubbel lukte dit niet: 1-3.

Zowel Van Gerwen als Van Duijvenbode weigerde om op te geven. Dit resulteerde in twee sterke legs op rij en zo moest er een allesbeslissende leg aan te pas komen. In die laatste leg had Schotland een kleine voorsprong opgebouwd en mocht als eerste voor de wedstrijd gooien. Henderson liet die kans niet glippen en bezorgde de Schotten de overwinning.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore