Darts

Oostenrijk, Engeland en Wales naar halve finales World Cup

12 september 2021 17:54 Aangepast: 13 september 2021 14:29

Voor het eerst in de geschiedenis van de World Cup of Darts zien we Oostenrijk terug in de halve finales. Noord-Ierland maakte het de Oostenrijkers erg lastig, kwamen op voorsprong, maar Oostenrijk trok aan het langste eind. Ook Engeland en Wales zijn door naar de halve finale.

Oostenrijk buigt achterstand om

De eerste wedstrijd van de zondagmiddag, in de Sparkassen Arena, ging tussen Oostenrijk en Noord-Ierland. Oostenrijk zorgde in de vorige ronde voor een stunt en schakelde België uit. Noord-Ierland won vrij gemakkelijk van Portugal. Als eerst stonden Mensur Suljovic en Brendan Dolan tegenover elkaar. Dolan wist als eerste een tik uit te delen door in de vijfde leg als eerste zijn eigen leg te houden. Suljovic sleepte er op zijn beurt een beslissende leg uit door 98 uit te gooien (20, D19, D20). Dolan stelde echter het eerste punt voor Noord-Ierland veilig door voor een derde keer een finish te gooien van 68.

De partij tussen Rowby-John Rodriguez en Daryl Gurney werd bijna een kopie van de eerste partij, maar dan in het voordeel van Oostenrijk. De eerste vier legs waren dus allemaal een break, maar het was Rodriguez die het meteen wist af te maken nadat hij als eerst zijn eigen leg wist te behouden. In de allesbeslissende koppelpartij ontliepen de beide landen elkaar weinig en zo bleef het tot aan de laatste leg ongekend spannend. In die laatste leg kreeg Rodriguez als eerste één matchdart voor Oostenrijk, maar die miste. Dolan had vervolgens aan drie matchdarts niet genoeg en zo zien we Oostenrijk terug in de halve finale van de World Cup of Darts.

Engeland eenvoudig langs Duitsland

Oostenrijk gaat het in de halve finale opnemen tegen het als eerste geplaatste Engeland. Engeland was veel te sterk voor het gastland Duitsland. Gabriel Clemens begon in zijn partij tegen James Wade nog stormachtig, maar verloor de partij met 4-1.

Ook Max Hopp kwam stevig uit de startblokken met een maximale score, maar helaas wist de Duitser dat gevoel niet vast te houden en won zelfs geen enkele leg van Dave Chisnall: 4-0.

Wales wint ten koste van Australië

Om nog kans te maken op het prolongeren van de titel, moest Wales het opnemen tegen Australië. Wales deed direct goede zaken door het eerste punt binnen te slepen. Gerwyn Price was in een onderling gevecht met Simon Whitlock veel te sterk: 4-1.

Alle druk lag daarmee op de schouders van Damon Heta. Hij moest zijn partij zien te winnen van Jonny Clayton om de koppelwedstrijd er uit te slepen. Heta begon goed door direct een break te plaatsen, maar deze wist hij niet te verzilveren. Vervolgens gingen alle legs met de darts mee en dat was in het voordeel van Clayton: 4-3. Wales is daarmee door naar de halve finale en daar zullen zij het gaan opnemen tegen Nederland of Schotland.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore