Darts

Wales, Schotland en Duitsland naar kwartfinale World Cup of Darts

12 september 2021 00:04 Aangepast: 12 september 2021 00:14
Beeld © PDC

De geplaatste teams hebben vanavond met enige moeite hun favorietenrol waargemaakt tijdens de tweede ronde van de World Cup of Darts. Schotland won weliswaar met 2-0, maar Wales en Duitsland hadden een beslissende koppel nodig om te winnen.

Kopman Price kwam als eerste in actie en trof Mindaugas Barauskas uit Litouwen. De nummer één van de wereld vloog uit de startblokken en leek een makkelijke wedstrijd tegemoet te gaan. Echter was het Barauskas die na een 1-0 achterstand brutaal op voorsprong kwam. Price herstelde deze achterstand en wist uiteindelijk met 4-2 te winnen.

Voor Clayton pakte de single wedstrijd minder positief uit. De Welshman had weliswaar een hoger gemiddelde, maar moest met 4-2 zijn meerdere erkennen in Darius Labanauskas. De daaropvolgende koppel mondde uit in een spannend gevecht. Wales kwam door goed spel snel op 3-1 en zowel Price als Clayton kregen een matchdart. Litouwen vocht zich echter terug en sleepte er zelfs een beslissende leg uit. Hierin was Wales, mede dankzij een 180er van Price, uiteindelijk de sterkste.

Wright heeft moeite met lastige Kciuk

Peter Wright opende de avond namens Schotland met een wedstrijd tegen Krzysztof Kciuk uit Polen. De 41-jarige Kciuk opende de wedstrijd met een mooie 88-finish, waarna ook de volgende vijf legs met de darts meegingen. In de zevende en beslissende leg had Wright lang het initiatief, maar het was Kciuk die als eerste een matchdart kreeg. De Pool miste op tops, waardoor Wright Schotland via dubbel 18 op 1-0 kon zetten.

In het tweede duel kwamen John Henderson en Krzysztof Ratajski in actie. Beide heren misten in de eerste twee legs enorm veel dubbels, maar in beide gevallen was het Henderson die aan het langste eind trok. Ook in het restant van het duel was de Schot gelukkiger op de dubbel, waardoor Schotland morgen in de kwartfinale gaat spelen tegen Nederland.

Duitsland via beslissende koppel voorbij Japan

Duitsland is het achtste en laatste land dat zich plaatste voor de kwartfinale. Gabriel Clemens wist in de eerste partij met 4-2 te winnen van Matsuda Jun, waarna Max Hopp in zijn single verrassend met 4-0 onderuit ging tegen Yoshihisa Baba. In de beslissende koppel hadden de Duitsers de grootste moeite met Japan, maar dankzij een 108-finish van Hopp werd er toch met 4-2 gewonnen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Toernooicenter Cazoo World Cup of Darts 2021

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore