World Cup of Darts

Nederland wint van Singapore en treft Schotland

11 september 2021 22:29 Aangepast: 11 september 2021 23:13
Beeld © PDC

Michael van Gerwen en Dirk van Duijvenbode hebben zich geplaatst voor de kwartfinale van de World Cup of Darts. De Nederlanders wonnen allebei hun single en mogen zich daardoor opmaken voor een duel met Schotland.

Van Gerwen nam als kopman het eerste duel voor zijn rekening, waarin hij het opnam tegen veteraan Paul Lim. De Nederlander speelde solide en kwam, mede door het zwakke spel van Lim, niet in de problemen. Dankzij het benutten van zijn derde matchdart op dubbel 9 besliste hij het duel met 4-0 in zijn voordeel.

Aansluitend stond Van Duijvenbode tegenover Harith Lim. Dit duel werd een stuk spannender. 'Auberginius' wist direct te breaken via een 92-finish, maar kon deze break niet verzilveren. In de derde leg kwam Lim via een 111-check out voor het eerst op voorsprong, waarna Van Duijvenbode vanaf 106 weer langszij kwam. Aangezien ook de daaropvolgende twee legs met de darts mee gingen, moest een zevende leg voor de beslissing zorgen. Hierin bleek de huidige nummer 21 van de wereld de betere van de twee.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Toernooicenter Cazoo World Cup of Darts 2021

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore